"Papa, vandaag gaan we naar K3 hè?", vraagt mijn 4-jarige dochter terwijl ze net wakker is en de slaap uit haar ogen wrijft. "Ja, meisje", antwoord ik, "vandaag is de grote dag!" Namens Go-Kids kreeg ik de mogelijkheid om met mijn gezin naar het Familiefestival Wortelpop te gaan op het recreatieterrein van Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze - gemeente Ommen - in het mooie Overijssel. En met een fan van K3 thuis, kon ik daar natuurlijk geen nee op zeggen. 

De echte K3? 

Toen ik mijn dochter kort geleden vertelde dat we naar Wortelpop gingen, keek ze me in eerste instantie met een vragende blik aan, maar toen ik vertelde dat K3 hier kwam optreden begonnen haar ogen te fonkelen en werden ze groot van verbazing. "De echte K3, papa? Dat kan toch niet? Die komen alleen op televisie!" Ook voor mijn jongste dochter van anderhalf beloofde Wortelpop vooraf al een leuk festival te worden met o.a. Woezel & Pip en Dikkie Dik op het programma. 

Brandende zon

Vanuit onze woonplaats in Noord-Limburg is het bijna 2 uur rijden naar Beerze, dus we besloten in de buurt van het festival op een camping te overnachten, zodat we uitgerust aan de dag konden beginnen. Het zou een warme dag worden met hoge temperaturen en dat merkten we al direct toen we aan het begin van de middag in de brandende zon in de rij stonden te wachten voor de ingang. Eenmaal binnen zagen we dat er gelukkig ook wat schaduwplekken waren op het terrein en dat er tappunten waren voor gratis water. Woezel & Pip stonden op het punt te gaan beginnen, dus we zochten een plekje op in het gras - dat nog mooi groen was ondanks de droogte - waar we konden zitten. De kinderen gingen op in het verhaal van de twee hondjes en hadden niet eens door dat er twee volwassen mensen achter stonden die de grote handpoppen speelden. Na het optreden konden de kids nog even knuffelen en op de foto met Woezel & Pip tijdens een Meet & Greet. 

Foodtrucks

Vervolgens even een rondje over het festivalterrein, dat sfeervol was ingericht en ondanks de drukte overzichtelijk was. Wel zo fijn als je je kinderen een beetje in het zicht wilt houden. Behalve het Wortelpodium waar de grote namen optraden, was er ook het Vechtpodium waar in een kleinere setting optredens werden verzorgd. In het midden van het terrein was een grote tent voor verfrissende drankjes en verkoelende ijsjes - en die wilde iedereen wel gezien de continue wachtrijen - en rondom het festivalterrein stonden kraampjes en foodtrucks. Bij de kraampjes was van alles te zien, te doen en te koop en bij de foodtrucks kon je terecht voor een ruim aanbod aan bijzondere, lekkere - en ook gezonde - drankjes, sapjes, gerechtjes en lekkernijen. Ook was er een heuse kinderboerderij op het terrein, waar kinderen een ritje op een pony konden maken of even knuffelen met de dieren. 

De spanning stijgt

Rond de klok van 16.00 uur steeg de spanning op het festivalterrein en werden de gezichtjes van de vele meisjes in K3 jurkjes al wat nerveuzer. Langzaam schuifelden mijn oudste dochter en ik richting het podium waar vanaf half 5 het hoogtepunt van de dag zou gaan beginnen. Eenmaal met onze neuzen tegen de dranghekken aan werd iedereen verzocht om tijdens het optreden van K3 op de grond te gaan zitten, zodat iedereen - klein en groot - het goed kon zien. Gespannen keek mijn dochter richting het podium en toen deze werd gehuld in rook wisten we dat het niet lang meer ging duren. De muziek begon en toen kwamen er 4 (!) mensen vanachter de schermen het podium op. "Dat zijn niet de echte, papa", klonk het enigszins teleurgesteld in mijn oor. "Dit zijn de dansers", zei ik geruststellend, "K3 komt echt wel, let maar op." Ik had deze woorden nauwelijks uitgesproken en daar waren ze: Hanne, Klaasje en Marthe! 

Geen gelikte show (gelukkig!) 

Zoals waarschijnlijk velen met mij, verwachte ik een overgeproduceerde, gelikte en te gemaakte show van de 3 meiden uit de stal van Studio 100, maar al bij het eerste nummer was ik positief verrast. Uiteraard waren de danspasjes ingestudeerd, maar het geheel oogde allemaal heel vrij en spontaan. Er stonden drie stralende meiden op het podium die onderling veel plezier hadden en ook nog eens goed zongen. De kinderen in het publiek hadden het erg naar hun zin en sommigen konden zich dan ook moeilijk in bedwang houden op de grond. Zij wilden niet zitten, zij wilden dansen! Zoals ze dat thuis ook doen als ze de liedjes horen. Na een half uur was het dan toch echt alweer voorbij, al was die duur prima voor het jonge publiek. Tijdens het laatste nummer werden er nog wat high fives uitgedeeld, de meiden van K3 namen nog wat cadeautjes van fans in ontvangst en verlieten het podium. 

Huiswaarts

Niet alleen voor mijn dochter was K3 de belangrijkste act van de dag, datzelfde gold voor het merendeel van het publiek, want na het optreden van de Belgische/Nederlandse meidengroep werd het festivalterrein in rap tempo leger. Ook de felle zon en de hoge temperatuur zullen er aan bij hebben gedragen dat velen na dit hoogtepunt ervoor kozen om huiswaarts te gaan. Wij bleven nog even voor een hapje en een drankje en keerden vervolgens terug naar de camping om nog enkele dagen in de mooie Vechtstreek te verblijven. Het programma op het festivalterrein ging nog even door met artiesten die vooral de iets oudere kids aanspraken zoals Samantha Steenwijk (bekend van o.a. The Voice of Holland) en Kaj van der Voort, die de meesten kennen van de tijd dat hij lid was van boyband B-Brave. 

Waar ga jij over dromen? 

Wortelpop 2018 maakte waar wat ze vooraf beloofde te zijn, namelijk een familiefestival dat volledig in het teken staat van muziek, entertainment, vermaak en gezelligheid. Wortelpop is een benefietconcert ten gunste van de Bultje Foundation - de eigen stichting van Beerze Bulten - en kent haar oorsprong in 2010, maar bestaat in de huidige opzet 3 jaar. Een leuke opzet als je het mij vraagt, het was voor ons dan ook een geslaagde dag. Mijn dochter eindigde haar dag waar die ook begon: in haar bed in onze vouwwagen op de camping. "Ik vond het een hele leuk dag papa! Waar ga jij over dromen? Ik over K3!"

Patrick Kerkhoff
Regiomanager Go-Kids regio Nijmegen / Go-Kids Noord-Limburg


Fotocredits:

  • Foto K3: Patrick Kerkhoff
  • Overige foto's: Wortelpop (Matthijs Leurink & Jonne Jonkman)