4 oktober dierendag! 

Ik vraag mijn dochter van 9, waarom zijn dieren belangrijk voor jou? 'Nou, voor mij zijn dieren belangrijk omdat ze mij gelukkig maken. Dieren zijn heel erg lief, je kan er mee knuffelen, je kan ze aaien, je kan naar ze kijken. Zo kun je heel veel met dieren doen. Ze voelen voor mij als echte vrienden. Joep is mijn allerbeste vriend. Dieren hebben het nodig om soms verwend te worden.' De foto's in deze blog zijn van onze eigen beestjes. Ons hondje Joep en een nestje cavia's, zo schattig.

Ik zie aan mijn kinderen dat ze een hele pure band hebben met onze eigen huisdieren, dat vind ik prachtig. We hebben er ook nogal veel 😃 Ook is het leerzaam voor ze, een dier heeft eten nodig, aandacht en een schoon verblijf. Of het nu een hamster is, een hond, kat of paard, ze moeten allemaal goed verzorgd worden! 

Welk huisdier past bij mij?

Ben je zelf op zoek naar een huisdier? Kijk dan wat er bij jou, je kind(eren) en je woonsituatie past. Het is heel belangrijk om je goed te laten informeren: wat komt er allemaal kijken bij de verzorging, wat kost het dier, ben je voldoende thuis? Wil je een beestje adopteren uit het asiel of kopen bij een fokker? Ieder heeft hierbij zijn eigen motivatie. Ook goed om je te realiseren dat er minder leuke kanten zijn, zoals het verdriet wanneer een huisdier doodgaat of ziek is. DierendagMaar bovenal is het natuurlijk heerlijk om van je huisdier te kunnen genieten!!

Verwen je dier met dierendag!

Koop iets lekkers voor je dier, of een leuk speeltje. En natuurlijk, geef hem of  haar extra veel knuffels. Dat verdienen ze! 

DierendagDierendag