Op 4 juni is het Nationale Opa en Oma dag. Deze feestdag is in Nederland nog niet zo bekend, maar bestaat al sinds 2004. Wij van Go-Kids zien wel wat in deze dag waar grootouders én overgrootouders in het zonnetje worden gezet.

Grote rol van grootouders

Grootouders spelen vaak een belangrijke rol bij het opgroeien en opvoeden van kinderen: door samen op stap te gaan, met tijd en aandacht met de kinderen te spelen en door er met een liefdevol luisterend oor te zijn. Vaak spelen opa’s en oma’s ook een belangrijke rol voor de ouders, door met regelmaat op te passen en hen te helpen in het drukke bestaan van de ouders in deze tijd. Het is een mooi gebaar om een keer per jaar stil te staan bij deze rol en alle opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten.

Samen genieten

Het idee achter Opa & Oma dag is samen genieten van de bijzondere band die je (schoon)ouders met je kind hebben. Het is een mooie gelegenheid om opa en oma een blijk van waardering te geven voor hun betrokkenheid én gewoon omdat je van elkaar houdt… Nog een extra reden nodig? Uit onderzoek blijkt dat 90% van alle grootouders oppast. En bijna de helft (46%) past op vaste dagen op. De gemiddelde oppastijd ligt op 7 uur per week, vaak verdeeld over twee dagen.

Scheurkalender 2022 - Oma weet raad

Scheurkalender met dagelijks een handige huishoudtip. Onder andere de tip over het garen van stoofvlees; een scheutje citroensap, wijn of azijn bij het kookvocht zorgt er voor dat het stoofvlees sneller gaar is. Of een tip waardoor tulpen mooier in de vaas staan; zet de tulpen bij thuiskomst eerst een uurtje in de folie of het papier. Hierdoor zullen de tulpen zich meteen volzuigen met water en als het ware recht trekken. Door een perforatie rand zijn de blaadjes er gemakkelijk uit te scheuren en de twee gaten bovenin maakt dat de scheurkalender gemakkelijk is op te hangen. De afmetingen van deze scheurkalender zijn 18 x 13 cm.

Bestel vandaag ►