Duurzaam eten is een feest
In de herfstvakantie gaan we aan de slag met duurzaam eten. Kinderen gaan verschillende opdrachten doen en moeten hierbij hun zintuigen gebruiken om bewuste keuzes te kunnen maken, keuzes die goed zijn voor mens, dier en planeet. Het hamburgerdoosje dat ze bij binnenkomst krijgen, wordt gaandeweg gevuld met allerlei ingrediënten die ze zelf kiezen en maken. Na afloop hebben ze als bewuste burger een bewuste burger samengesteld.
Het Natuurmuseum heeft hiervoor een duurzame Schijf van Vijf ontwikkeld voor een duurzaam eetpatroon. Bij elke schijf maken kinderen kennis met een andere mogelijkheid om bewust duurzaam te eten. Vlees vervangen door zeewier of insecten bijvoorbeeld, eten uit het seizoen, producten kiezen die van dichtbij komen en kliekjes gebruiken om iets anders van te maken. Ook is er aandacht voor spannende nieuwe ideeën zoals groenten kweken in een toren en eten maken met een 3D-printer. En natuurlijk is er iets te proeven – als je durft tenminste!
In de vakantieweek regio Noord zijn er ook diverse workshops, kijk hier voor meer informatie, data en tijden.
De herfstvakantie duurt van 11 t/m 26 oktober. In de vakantieweek regio Noord (18 t/m 26 oktober) is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandag.
Hiep Hap Hoera! is een samenwerking met Artitude en is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, MenuNL, Be Frank Food, Bakery Sweets Center, hogeschool Van Hall Larenstein en Wageningen University & Research.