Fiets4Daagse

Spannend, educatief, creatief en sportief! Tijdens de Fiets4Daagse 4 Kids Dat zijn de elementen die de route tot een prachtig evenement voor kinderen (t/m 14 jr.) maken. In Assen, Meppel, Dalen, Emmen, Diever, Norg en Westerbork stappen de kinderen met hun (groot)ouders of verzorgers vier dagen lang op de fiets voor een route van ca. 30 km per dag met volop vermaak. In Dalen wordt 1 dag een 4Kids route uitgezet. Voor alle 4Kids startplaatsen geldt: 1 of enkele dagen meedoen is ook mogelijk.

Kinderen beleven een prachtige week, waarin het fietsen wordt afgewisseld met vele leuke activiteiten.

Spannend

Ontdekken is spannend. De kinderen gaan op avontuur. Zo mogen ze bijvoorbeeld meedoen aan een kindercircus, gaan ze op speurtocht, beklimmen ze een klimwand of mogen ze in een politie- of brandweerauto zitten. De jongste kinderen mogen onder meer zandkastelen bouwen, visjes kijken, lammetjes aaien en schatzoeken. 

Educatief

Ze mogen op de boerderij dieren voeren en verzorgen, visjes en kikkers vangen, ontdekken hoe oud bomen zijn en pony rijden.  De jongste kinderen vermaken zich meer met theatervoorstellingen, voorleessessies en biologische appels plukken. 

Creatief

Je eigen pannenkoek bakken of broodjes boven het vuur roosteren, de fiets versieren, een schilderij of tekening maken, graffiti spuiten, pottenbakken of solderen: in elk kind schuilt een kunstenaar. 

Sportief

Fietsen is op zich al heel sportief. Daarnaast kunnen kinderen zich nog bij andere activiteiten uitleven, zoals fietsen met hindernissen, kanoën, dansen, golfen, rare fiets, levend tafelvoetbal en nog veel meer. 

Bekijk voor meer informatie en inschrijving de website van de Fiets4Daagse.