Lekker zwemmen in één van de vele buitenbaden die Drenthe te bieden heeft. Op deze pagina vind je een mooi overzicht op alfabetische volgorde van Plaats. Bekijk voordat je gaat altijd even de openingstijden van de zwembaden. Sommigen zijn gesloten tussen de middag of juist aan het einde van de middag. 

Zwembad De Borghoorns
Ronkelskamp 40, Annen
Mooi buitenbad met grote ligweide, peuterbad, springkussen en speeltoestellen. 

Zwembad De Borghoorns

 

Laco Bosbad Appelscha
Schapendrift 49, Appelscha
Laco Bosbad Appelscha in Drenthe garandeert een hele dag recreatief zwem- en speelplezier voor jong en oud! Het verwarmde openluchtzwembad heeft een apart gedeelte voor peuters, een groot bad met een speeltoestel in het ondiepe gedeelte en een diep bad met een hoge en een lage duikplank.

Probeer de lange glijbaan uit of ga met het hele gezin van de familieglijbaan! Bij Laco Bosbad Appelscha kun je volop 

genieten van een heerlijke dag in de buitenlucht.

Ook uit het water valt er van alles te beleven. Op de ruime zonneweide vind je twee trampolines, wipkippen, een groot springkussen en een speeltoestel. Trek gekregen van het zwemmen en spelen? Bij de kiosk zijn verschillende lekkere versnaperingen te verkrijgen. 

Laco Bosbad Appelscha

 

 

 

 

 

 

De Bonte Wever
Stadsbroek 17, Assen
Zwem- en Saunaparadijs. De meeste zwembaden en faciliteiten bevinden zich binnen maar De Bonte Wever heeft ook een fijn buitenzwembad. 

Zwembad De Bonte Wever

 

Recreatiecentrum Dúndelle, Zwembad
Mjumster Wei 16, Bakkeveen
Het openluchtzwembad heeft een 25 meter bad en een ondiep gedeelte. Een hooggelegen springkuil met springplanken met unieke onderwatervensters. Er is een apart gelegen kleuterbassin voor de kleintjes. Het gehele zwembad wordt omringd door een prachtige zonneweide met de mogelijkheid om te voetballen, volleyballen, schommelen en andere speeltoestellen. 

Zwembad Dundelle

 

Openluchtzwembad De Slenken
H. Tillemaweg 63a, De Wijk
Heel gaaf zwembad met wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad. Er zijn verschillende duikplanken en in de zomer staat er een geweldige opblaasbare glijbaan. 

Zwembad De Slenken

 

Zwembad De Paasbergen
Anserpad 2, Dwingeloo
Het zwembad beschikt over een uitgestrekte ligweide, met zowel zonnige open plekken als beschutte plekken langs de bosrand. Het zwembad beschikt naast een lage en hoge duikplank ook over een 40-meter lange glijbaan. Ook voor peuters is het geschikt: een pierenbad met eromheen speciaal voor de kleintjes en de ouders schaduwrijke plekken onder enorme parasols.
Voor wie naast het zwemmen ook op de kant actief wil zijn, is er ook veel aanbod, denk aan een springkussen, kabelbaan, pannakooi en beachvolleybalvelden.
Uiteraard is op het terrein ook drinken, ijsjes en ander lekkers verkrijgbaar. Kortom, lekker buiten genieten!

Bosbad De Paasbergen

 

Zwembad Emmer Compascuum
Kijlweg 9, Emmer-Compascuum
Een van de milieuvriendelijkste zwembaden in Drenthe, volledig verwarmd door 55 zonnecollectoren. Mooie baden omringd door hoge bebossing. Er is een peuterbad met spuitclown, familiebad met spuitdouce watergrodijn en bubbelbank. Ook kun je lekker zwemmen in het diepe bad en gelijden van de glijbaan. Ontspannen kan op de grote zonneweide, of juist lekker sportief beachvolleyballen of voetballen. Er is een kiosk met een gezellig terras en kinderspeeltoestellen. 

Zwembad Emmer Compascuum

 

Geert Vos Bad
Veenschapswijk 5, Erica 
Leuk zwembad, grote duikplank, voldoende plek voor iedereen. Er is ook een beachvolleybalveld, kindertoestellen en een kiosk. 

Geert Vos Bad

 

Zwembad De Leewal
Zuideinde 36, Exloo
Het openluchtbad De Leewal in Exloo staat in een schitterende omgeving omheind door bos en heide, het zwembad beschikt over een peuter/kleuterbad, een wedstrijdbad en een recreatief bad met een bruisbank, een wildwaterkreek en twee spectaculaire glijbanen (een zogenaamde high wall en multislide).

Verder is er een grote speel- en ligweide met diverse speelattributen, beachvolleybalveld en tafeltennistafels. Ook een restaurette met groot buitenterras ontbreekt niet.
Ja het is voor jong en oud goed te vertoeven in zwembad de Leewal.

Zwembad De Leewal

 

Zwembad Zwanemeer Gieten
Oude Groningerweg 18, Gieten
Of je nu een sportief baantje wilt trekken in het grote wedstrijdbad of met het hele gezin al spelend wilt zwemmen in het recreatiebad; in zwembad Zwanemeer is het mogelijk. Het recreatiebad is middeldiep en beschikt daarnaast over een bruisbad én stroomversnelling. Voor extra veel speelplezier is er een reuzewaterglijbaan waar kinderen vanaf kunnen roetsjen. Voor de peuters is een apart peuterbad gemaakt waar ze heerlijk onder toeziend oog van de ouders kunnen spetteren en spelen in het verkoelende water. Gegarandeerd blije gezichten!

Zin in een hapje tussendoor? Er valt veel te kiezen met eten en drinken bij onze horeca. Van een frietje met een broodje frikandel tot tosti’s, pistoletjes of spirello. 

Zwembad Zwanemeer Gieten

 

Zwembad de Kerkvlekken
Havelter Schapendrift 9, Havelte
Met twee royale baden, waaronder een kleuterbad, twee glijbanen en twee springplanken, biedt zwembad De Kerkvlekken vertier voor alle leeftijden. Na en tussen het zwemmen door zijn er bovendien vele mogelijkheden voor sport en spel. Op de grote en beschutte speelweide zijn een airtrampoline en een pannakooi te vinden. Op het ruime terras is het goed toeven, uiteraard onder het genot van diverse soorten koffie, thee, fris of een ijsje.

Zwembad De Kerkvlekken

 

Bad Hesselingen Subtropisch Zwembad
Badweg 1, Meppel
In het 20 meter buitenbad kan het hele jaar door gezwommen kan worden.  Vanuit het binnenbad zwem je zo door naar het buitengedeelte. Er is een recht gedeelte voor actief zwemmen en een recreatieve hoek met een bruisbank en een regendouche.

In de zomerperiode biedt het veilig omheinde peuterbad buiten veel plezier en verkoeling voor de jongste bezoekertjes zonder zwemdiploma. De fleurige grote olifant in dit badje zorgt voor spetterend vermaak. De temperatuur bedraagt minimaal 23 graden.

Zwembad Hesselingen

 

Zwembad De Wieke
Raiffeisenstraat 15, Nieuw-Weerdinge
Gaaf zwembad met wedstrijdbad, recreatiebad, ligweide en speeltoestellen. Ook een kiosk en een gezellig terras. 

Zwembad De Wieke

 

Zwembad Hof van Saksen
Borgerderstraat 12, Nooitgedacht
Hof van Saksen is uitgeroepen tot winnaar van het Kids Zwemparadijs Tip in 2018. Ze hebben een overdekt zwembad en een buitengedeelte. Buiten is ook een strandspeeltuin en een recreatiemeer. 

Zwembad Hof van Saksen

 

Bosbad Noord-Sleen
Haantje 86, Noord-Sleen
Mooi buitenbad tussen de bomen. Grote glijbaan, spelletjesmiddagen. 

Bosbad Noordsleen

 

Zwembad Lemferdinge
Lemferdingerlaan 1, Paterswolde
Het zwembad "Lemferdinge" is prachtig gelegen nabij het landgoed Lemferdinge, de Duinen en de Vosbergen. Het bad is omsloten door een natuurlijke bebossing.
Kleuterbad, ondiepbad, Halfdiepbad, wedstrijdbad, familieglijbaan, duikplanken, zonneweide, speeltoestellen. Groot springkussen. 

Zwembad Lemferdinge

 

Zwembad Ruinen
Oude Benderseweg 9, Ruinen
Zwembad Ruinen is een mooi en gezellig openlucht zwembad voor het hele gezin. Zwemmen, wellness, glijden, springen & ontspannen in een landelijke en bosrijke omgeving. 

Zwembad Ruinen

 

Zwembad de Zwaoi
Noorderdiep 337, Valthermond
en prachtig zwembad in het langgerekte Valthermond.
Het zwembad is voorzien van twee duikplanken (1 meter en 3 meter) en een familieglijbaan.
Ook is er een leuk peuter/kleuter bad.
Er zijn diverse speelattributen op de lig/speelweide. Waar men actief kan zijn met b.v. beachvollybal maar ook heerlijk kan luieren.

Zwembad De Zwaoi

 

Zwembad Veenhuizen
Hoofdweg 80, Veenhuizen
Het bad heeft twee bassins, een recreatiebad en een wedstrijdbad. Voor onze allerjongste gasten is er een klein peuterbad. Dit badje ligt veilig door een hek gescheiden van het recreatie-en wedstrijdbad. Er is een royale zonneweide, speeltoestellen, een paviljoen, picknickbanken en een kiosk. 

Zwembad Veenhuizen

 

Zwem- en Speelparadijs het Bosbad
Vledderweg 21, Vledder
Zwem- en Speelparadijs Het Bosbad in Vledder ligt geheel beschut in een bosrijke omgeving. Bosbad Vledder bestaat uit twee bassins, een peuterbad, een familiebad en vele speelvoorzieningen.

Zwembad het Bosbad

 

Zwembad De Leemdobben
Sportlaan 6, Vries
Het openluchtzwembad "De Leemdobben" is prachtig gelegen tussen de sportvelden en de ijsbaan van Vries. Het bad is omsloten door een schitterende zonneweide met bebossing. Er is een kleuterbad, recreatiebad, wedstrijdbad, familieglijbaan en duikplanken. Kiosk. 

Zwembad De Leemdobben

 

Zwembad de Boskamp
Beilerstraat 13C, WesterBork
Dit zwembad beschikt over een wedstrijdbad met een 1 en een 3m duikplank en het recreatiebad is voorzien van een familieglijbaan, waterparaplu, bruisbank en een waterkanon. Voor de allerkleinsten is er een apart kleuterbad. Op de grote speel- en ligweide zijn speeltoestellen een beachvolleybalveld en een badmintontafel. Ook is er een buiten- en binnenterras met kleine horeca. Kortom een zwembad waar iedereen plezier kan beleven!

Zwembad De Boskamp

 

Zwembad de Waterlelie
Sportlaantje 6, Zuidwolde
Een mooi buitenbad met ligweide, kiosk en terras. Er is een peuterbadje en er zijn speeltoestellen.

Zwembad De Waterlelie

 

Zwembad Zweeloo
Hoofdstraat 2a, Zweeloo
Naast het zwemmen in ons 25 meter bad, kun je lekker spelen in het ondiepe, waarin een loopmat ligt. Voor de allerkleinste is een apart kinderbad, waar je lekker kunt spetteren en spatteren of glijden van de regenboogglijbaan. De rest kan voor de fun van onze grote glijbaan, die eindigt in het diepe bad.

Als je even niet wilt zwemmen kun je heerlijk van de zon genieten op de speel/ligweide of op ons nieuw ingerichte terras en als je zin hebt in een versnapering kunt je terecht in onze kiosk. Voor actieve ontspanning staan er op de speel/ligweide een pannakooi en een tafeltennistafel.

Zwembad Zweeloo

 

Bosbad Zwinderen
Toldijk 20B, Zwinderen
Direct naast de camping ligt het prachtige goed onderhouden Bosbad. Dit verwarmde openluchtbad met wel 3 verschillende baden, een grote ligweide, een glijbaan en air-trampoline valt bij onze gasten zeer in de smaak. 

Zwembad Bosbad Zwinderen

Log In