Praatjes enzo, Seksuele en relationele vorming

Staverenstraat 13, 7418 CJ Deventer

Seksuele opvoeding en voorlichting

Als ouder wilt u uw kind zo goed mogelijk opvoeden. Daar hoort seksuele voorlichting/opvoeding ook bij. Door seksualiteit bespreekbaar te maken, maakt u uw kind weerbaarder.

Maar wat als u het zelf lastig vindt om dit thema te bespreken?

Of als u niet zo goed weet, wat u wel/niet moet vertellen…..

Of als u niet zo goed weet, wanneer en hoe te beginnen…..

Of als uw kind zich anders ontwikkelt door een beperking…..

Of als uw kind seksueel getint gedrag laat zien waar u zich zorgen om maakt?

Voor deze en al uw andere vragen rondom seksualiteit en relaties kunt u terecht bij Praatjes enzo.

Praatjes enzo

Inge Smit, eigenaar, trainer en begeleider bij Praatjes enzo, is pedagogisch medewerker en heeft zich gespecialiseerd in de seksuele opvoeding van kinderen en jongeren met/zonder een beperking.

Zij biedt naast individuele begeleiding/voorlichting ook trainingen, ouderavonden en cursussen aan. Verder schrijft ze regelmatig een "bijpraatje" en een blog, bijvoorbeeld over "het-monster-van-seksueel-misbruik" en "week-van-de-lentekriebels".

Oudercursus Opgroeien met liefde

Eén van de cursussen die zij geeft, is de Oudercursus Opgroeien met liefde. Deze cursus is bedoeld voor ouders die samen met andere ouders kennis willen opdoen en ervaringen willen uitwisselen over het praten met hun kind over relaties, seksualiteit en het geven van voorlichting. U krijgt inzicht in de seksuele ontwikkeling van uw kind, hoe u om kunt gaan met vragen van uw kind(eren) en hoe u zelf in gesprek kunt gaan met uw zoon/dochter over seksualiteit en relaties.

Workshop Seksuele voorlichting

Deze workshop is geschikt voor ouders en professionals. Door seksuele voorlichting worden kinderen seksueel weerbaarder. Maar om passende seksuele voorlichting te geven is het handig om meer te weten over de seksuele ontwikkeling van kinderen en hoe u daarop kunt aansluiten. Dat komt in deze workshop volop aan bod. Ook leert u welk gedrag passend is voor kinderen en wanneer dit grensoverschrijdend wordt.