Paardrijden en ponykamp aan de voet van de Holterberg

Manege 'Stal de Eik' is een kleinschalig en gezellig familiebedrijf, bestaande uit een manege en een pensionstal, en is schitterend gelegen aan de voet van de Holterberg. Je kunt hier zowel terecht voor dressuur als voor springen, vaardigheid en voltigeren.

Goede basis voor het leren paardrijden

Stal de Eik staat bekend om de goede basis voor het leren paardrijden. Er is een ruime springweide, er worden kleinschalige ponykampen, buitenritten, kampdagen en leuke wedstrijden georganiseerd, en voor de vaste ruiters is er een recreantenclub. 

Het is mogelijk om de manege af te huren voor bijvoorbeeld trainingen, verjaardagspartijtjes, clinics of andere activiteiten.

De manege is aangesloten bij de FNRS en Stichting Veilige Paardensport.

Dagen en tijden

De paardrijlessen worden gegeven van maandag t/m zaterdag. Kinderfeestjes en buitenritten op aanvraag kunnen ook op zondag geboekt worden. Er wordt overdag les gegeven en in de avonduren. De lestijden zijn afhankelijk van het niveau van de ruiter. 

Afhankelijk van de rijervaring van het kind, wordt er gekeken naar een passende les. Heeft je kind nog geen ervaring, dan begint het aan de longeerlijn. Vervolgens stroomt je kind door naar een puppy les. Deze les duurt een half uur en de groep bestaat uit maximaal 4 ruiters. Hier leert het kind sturen en de figuren in de rijbak te rijden. Daarna volgt doorstroming naar de groepsles die 45 minuten duurt. Deze bestaan uit beginnende, half gevorderde en gevorderde groepen.

Elke dag worden deze verschillende niveaus van lessen aangeboden, neem daarom telefonisch of per email contact op met Manege Stal de Eik voor een geschikt tijdstip.

Meer info

Kijk voor meer informatie en de tarieven op www.eik.nl.

Manege Stal de Eik in Holten organiseert ook in 2020 weer de allerleukste ponykampen!