Zomerkamp Oxe, (st)oer kamperen met het hele gezin

In de bossen bij Deventer ligt het Oxerkamp, een stoer kampeerterrein dat nét even anders is. Bijzonder aan het Oxerkamp is namelijk, dat er op de doordeweekse ochtenden met elkaar in het bos wordt gewerkt. Paden opknappen, braamstruiken knippen, bomen zagen, takken sjouwen, gras maaien en hooi harken. Tijdens de werkzaamheden is altijd deskundige leiding aanwezig, zodat ook jonge kinderen veilig kunnen deelnemen.

Locatie

Een stoer kampeerterrein van ongeveer één hectare groot, op landgoed Oxerhof, in de bossen bij Deventer. Er zijn in totaal 15 kampeerplekken, tent of caravan.

Op het terrein zijn twee warme douches en twee toiletten, maar er is geen stroom. Olielampjes zorgen voor de verlichting.

Globaal dagprogramma

De werkzaamheden worden in samenwerking met IJssellandschap uitgevoerd. Om 07.00 uur is er een mogelijkheid voor meditatie, om 08.00 uur starten de werkzaamheden in het bos.Tussen de werkzaamheden door is er om 10.00 uur gezamenlijk koffie, thee, chocolademelk, limonade en iets lekkers en om 12.30 uur wordt er samen geluncht.

's Middags is er volop tijd die iedereen naar wens kan invullen: spelen en luieren op het kamp, maar je kunt ook fietsen, wandelen en zwemmen. Het zwembad ligt op fietsafstand van het terrein.

's Avonds brandt er een kampvuur. Vaak wordt er een keer samen gebarbecued en op vrijdag wordt (voor wie wil) de week feestelijk afgesloten met een bonte avond.

Data Zomerweken

  • Zomerkamp 1: 20 t/m 27 juli 2019
  • Zomerkamp 2: 27 juli t/m 3 augustus 2019
  • Zomerkamp 3: 3 t/m 10 augustus 2019
  • Zomerkamp 4: 10 t/m 17 augustus 2019

​De kampen beginnen 's zaterdags om 15.00 uur en eindigen de week erna om 12.00 uur.

Accommodatie & prijzen

Als je niet over een eigen kampeermiddel beschikt, is het mogelijk om een caravan (met inventaris) te huren. Hiervoor zijn 3 caravans beschikbaar.

Kosten voor een zomerweek:

  • € 57,75 p.p. voor volwassenen
  • € 19,25 p.p. voor kinderen van 2 tot 16 jaar
  • Indien van toepassing: € 75,- voor de huur van een caravan

De kosten van gezamenlijke koffie en lunch worden aan het eind van de week apart afgerekend.

Zin gekregen om mee te doen? Je kunt je aanmelden via het contactformulier op de website van Zomerkamp Oxe: https://bit.ly/2ZT4kVZ

Een actief zomerkamp voor het hele gezin!