In december kun je niet alleen sfeer proeven op verschillende kerstmarkten, bij levende kerststallen en in diverse restaurants, maar op steeds meer plaatsen zie je ook dat er gelegenheidsschaatsbanen worden aangelegd. Zo kun je lekker samen met de kids gaan schaatsen, terwijl het buiten niet eens vriest! Of de kinderen laten schaatsen en zelf bij de aanwezige horeca genieten van warme chocolademelk of glühwein, dat kan natuurlijk ook.

Hier volgende onze toppers...

Nijverdal on Ice: https://bit.ly/35ImkED

Winter of geen winter. In Nijverdal is er ijs en kan er dus volop geschaatst worden. Vanaf donderdag 5 december is het een maand lang ijspret op het Henri Dunantplein. De schaatsbaan heeft altijd prima ijs en door de aankleding met een knus winterterras, sfeerverlichting, kerstbomen, vuurkorven, glühwein en warme choco is het Henri Dunantplein van 5 december 2019 t/m 5 januari 2020 omgetoverd tot een waar winterparadijs. Kom jij ook?

Houd voor alle informatie, openingstijden, activiteiten, prijzen en dergelijke de volgende Facebook-pagina in de gaten: https://www.facebook.com/schaatsbaannijverdal/.

Raalte on Ice: https://bit.ly/2Ow5d3b

Van 6 december 2019 t/m 5 januari 2020 kun je iedere dag vrij schaatsen op de ijsbaan van Raalte on Ice. Daarnaast worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd, zoals een grote opening, een curling competitie, discoschaatsen en diverse kids events.

Kijk voor het volledige programma en de openingstijden op: https://www.raalteonice.nl/agenda/

Bathmen on Ice: https://bit.ly/2Y2ytBQ

Ook dit jaar is er weer een overdekte kunstijsbaan op de Brink in Bathmen. Van 14 t/m 27 december 2019 kunnen kinderen t/m 12 jaar hier GRATIS schaatsen. En als je zelf geen schaatsen hebt: deze zijn te huur. Uiteraard is er ook een koek en zopie.

De ijsbaan is een initiatief van carnavalsvereniging de Battumse Pompers. Kijk voor de actuele openingstijden op de Facebook-pagina van initiatiefnemer de Battumse Pompers: www.facebook.com/BattumsePompers. Op 1e Kerstdag gesloten.

Twello on Ice: https://bit.ly/34ySWjU

Kom jij in de Kerstvakantie, van 20 t/m 30 december 2019, ook schaatsen op de overdekte schaatsbaan op het Dorpsplein in Twello? Heb je geen schaatsen, geen nood! Er zijn schaatsen beschikbaar. Dagelijks van 14.00 - 20.00 uur.