Vakantie op de Noetselerberg

Elke vakantie vierden we vakantie in een huisje, tot onze tweeling van acht jaar opperde dat ze toch echt wel heel graag naar een camping wilden. Om hen heen hadden ze van vriendjes gehoord dat er op een camping hele dag animatie was en dat er heel veel vriendjes en vriendinnetjes waren. Hoewel ik nog lichtelijk huiverig was over het hele camping gebeuren, want in mijn ogen moest je dan met de buren barbecueën en spelletjes doen, was de gehele familie Eising zo enthousiast dat ook deze mama moest geloven aan het hele camping avontuur.

Op advies van verschillende vriendinnen kwamen we uit bij Camping de Noetselerberg in Nijverdal, op ruim een half uur rijden van onze woonplaats Enschede. Of je het kamperen kan noemen, daar kunnen we over twisten. Iedereen lachte mij keihard uit toen ik vertelde hoe ons chalet eruit zag. Maureen dat is geen kamperen. Toch voelde ik me net Indiana Jones, maar dan met vaatwasser. We kozen voor de zes persoons chalet op veld Dalkruid. En eerlijk is eerlijk we hebben onze ogen uitgekeken. Een prachtig chalet met drie slaapkamers, een mooie badkamer met heerlijke douche en een interieur wat prima aansloot bij wat we thuis hebben, mooie natuurtinten en hout. We voelden ons dan ook al meteen thuis. De tassen werden uitgepakt en de kussens van de loungeset zorgden dat we nog heerlijk van een nazomer zonnetje konden genieten.

Genieten op de camping met Noetsie en Sam en Suus.

En toen kon het beginnen. Twee hele weken konden we ons onder dompelen in het camping gebeuren. En eerlijk is eerlijk ik begon de kinderen steeds beter te begrijpen. De vrijheid op een camping is heerlijk en de kinderen hadden al snel vriendjes gevonden. Elke dag was er een tal aan activiteiten. Dansen met Noetsie het konijn, de Suus en Sam theater show, knutselen, sporten en zelfs de brandweer kwam langs voor een demonstratie. We hebben meegedaan aan de kinderbingo, discozwemmen, maar het hoogtepunt van elke dag was het avondspel. Hoe gaaf en stoer is het als je mee doet aan ‘ik hou van Holland’ en een levend stratego in het bos. In tegenstelling tot wat ik vaak tegen kom bij animatieteams was het team van Noetselerberg erg gedreven en er echt voor de kinderen. Toen de kinderen vertelden dat ze nieuwe knuffels hadden gekocht kwam er iemand van het animatieteam even kraamschudden in ons chalet. Onze kinderen glunderden van trots, zo leuk om te zien. En niet alleen het animatie team was gedreven ook de medewerkers van de receptie, het restaurant, het zwembad en de facilitaire dienst waren even vriendelijk. Een bedrijf waar met veel passie gewerkt wordt.

Waterpret

Naast alle gastvrijheid viel mij ook op hoe schoon en netjes de toiletgebouwen zijn en hoe leuk en overzichtelijk het zwembad is. Waar ik normaal de kinderen echt niet alleen na het zwembad laat gaan ondanks hun ABC diploma, hadden we hier al snel door dat de kinderen prima zelf konden zwemmen. Er was elke dag een badmeester aanwezig en ondanks dat het geen moeten is op een camping vind ik het toch een hele fijne service dat er altijd iemand is om een oogje in het zeil te houden. Een camping is het niet verplicht en natuurlijk blijf je als ouders altijd zelf verantwoordelijk. Het voelt toch goed. De Noetselerberg bevat een klein buitenbad, maar heerlijk voor verkoeling, een bad met een heus piratenschip en een gewoon binnenbad waar in een uithoek ook de glijbaan op uit komt. Onze kinderen gingen gemiddeld twee keer per dag zwemmen dus voor waterratjes een prima onderkomen.

Go-kids horeca deal van de maand augustus.

Als je zou willen hoef je niet eens het terrein af. Er is van alles te doen en te beleven. Het enige waarvoor je echt even de camping moet verlaten is voor de boodschappen. Bij de cafetaria zit een klein winkeltje, maar die heeft een mini assortiment. Voor verse broodjes kun je daar overigens wel terecht. En wil je een keer uit eten, bezoek dan het restaurant van de Noetselerberg ‘De oale Ste’. Er is voor elk wat wils en een mooie binnenlocatie, maar ook een heerlijk terras. En het leuke is dat deze bistro de hele maand augustus de horeca deal van de maand is bij Go-kids. En dat hebben wij natuurlijk even voor jullie getest.

Bij een glas wijn en/of een speciaal biertje krijgen jullie een portie bitterballen (8 stuks) gratis en voor de kinderen geldt dat ze bij een flesje drinken of sap een portie poffertjes krijgen of een schatkist ijsje. Ook kunnen ze kiezen voor een raketje die op te halen is bij de cafetaria. Natuurlijk ontbreekt ook het super leuke doeboekje van Go-kids niet. Een heerlijke deal voor als je op de camping zit, maar ook na een heerlijk stuk fietsen of gewoon omdat het vakantie is. En voor dat vakantiegevoel zit je bij de Noetselerberg wel goed. Wij gaan er zeker nog een keer naar terug, maar dan wil ik me toch echt Indiana Jones voelen en willen we zo’n tent. Oké er zit een bank in, maar de afwas die doen we dan gezellig zelf.

 

De Go-Kids Horeca van de maand deal is geldig in de maand augustus.

De deal voor de kids: Bij een flesje frisdrank of sap, een portie poffertjes of een kinderijsje gratis. En natuurlijk krijgen alle kinderen een Go-Kids DOEboekje.

De deal voor de volwassenen: Bij besteding van een glas wijn of speciaalbier, een portie bitterballen (8 stuks) gratis.

Voor meer informatie over Camping de Noetselerberg en Bistro de Ole Sté volg je de link.

 

Blog door: Maureen Eising.