Onze Kinderboekenweek tip 2019 is De Sionsbende en de vazendief geschreven door Rien en Albert van den Berg. Waarom wij juist voor dit boek hebben gekozen?

  • Omdat dit boek zich afspeelt in onze eigen mooie regio Deventer Salland
  • Omdat dit boek geschreven is door een vader en zijn 9-jarige zoon
  • En, last but not least, omdat het gewoon een heel tof en spannend verhaal is! 

Het boek is bedoeld voor lezers van 10-12 jaar.

Hoe is het boek ontstaan?

Vader Rien las Albert 's avonds voor uit de Vier Vrienden van Piet Prins. Toen alle delen voorgelezen waren, baalde Albert, dat de serie niet uit meer boeken bestond. De enige manier om net zo'n spannend boek over vier vrienden in handen te krijgen, was... het zelf schrijven. En dat hebben ze gedaan!

In plaats van voorlezen voor het slapen gaan, bedachten ze samen op de rand van het bed hun eigen verhaal over vier vrienden. Als Albert dan in slaap was gevallen, schreef vader Rien het op en de volgende avond werd er teruggelezen en verder verzonnen, met als resultaat een echt boek!

De Sionsbende en de vazendief

Wolf is met zijn ouders verhuisd naar een wel heel bijzondere plek: het oude klooster Sion. Wanneer zijn vrienden Emma, Kris en Roos een week komen logeren, wordt de omgeving opgeschrikt door de diefstal van een waardevolle Chinese vaas. De vrienden vermoeden dat de dief nog een keer zal toeslaan. Er is namelijk een tweede vaas, en samen zijn ze veel meer waard. Dan zien ze in het bos bij het klooster een man lopen die wel erg lijkt op het signalement van de dader.

De antiquair Peter Dullaert neemt hen mee naar de crime scene, en vertelt de vier vrienden van alles over de vazen en de omgeving. Maar is Peter zelf eigenlijk wel te vertrouwen?

Waar kun je dit boek kopen?

Boek: De Sionsbende en de vazendief
Auteur: Rien en Albert van den Berg
ISBN: 9789055605491

Het boek is in principe bij elke boekhandel te koop of te bestellen. Rechtstreeks bestellen kan ook, via de volgende link: https://bit.ly/2mpDSUu

Go-Kids Deventer Salland wenst je heel veel leesplezier!

 

Achtergrondinformatie Nieuw Sion

De monniken hebben Abdij Sion enkele jaren geleden verlaten, maar er worden op deze prachtige locatie nog steeds verschillende activiteiten ontplooid (door de Stichting Nieuw Sion). Klooster Sion bestaat dus echt. En de vazendief ook ;-)

Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen
Website: https://www.nieuwsion.nl/
E-mail: info@nieuwsion.nl

 

Foto's: © Ronald Hissink