Het is het best bewaarde geheim van Deventer: het recept van Deventer Koek. In de stad wordt al 600 jaar koek gebakken. En al smaakt deze al honderden jaren hetzelfde, de ontwikkeling van de koek heeft niet stilgestaan. In de loop van de eeuwen werd het niet alleen een belangrijk handelsproduct, maar ook een internationaal geliefde lekkernij, een koninklijke traktatie en een smaakvol culinair ingrediënt voor koks. Maar bovenal werd Deventer Koek hét handelsmerk van de stad.

In het jaar dat het 1250–jarig bestaan van Deventer gevierd wordt, eert Museum De Waag de eeuwenoude kruidkoek met de tentoonstelling "Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar". De tentoonstelling vertelt over het koekbakkersgilde, brengt de authentieke Koekstad weer tot leven en toont naast de prachtige verpakkingen en reclames ook de culinaire mogelijkheden van de beroemde kruidkoek. Het recept van Deventer Koek? Dat blijft echter geheim.

Bij de tentoonstelling is een Nederlandse audiotour beschikbaar. Museum De Waag biedt elke zondag om 14.00 uur een gratis rondleiding aan.


Museum De Waag

Adres: Brink 56, 7411 BV Deventer
Tel.: 0570-640590
Email: info@deventerverhaal.nl
Internet: www.museumdewaag.nl
Facebook: www.facebook.com/deventerverhaal
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Op maandag gesloten.


Deventer Koekwinkel

En na het bezoekje aan de tentoonstelling natuurlijk nog even lekker een kopje koffie drinken mét koek bij de Deventer Koekwinkel (Brink 84). En nog wat Deventer koek scoren voor thuis.....