Open Monumentendag Deventer 2019

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 zijn ruim veertig monumenten in de gemeente Deventer opengesteld voor publiek. Deze dagen bieden de ultieme gelegenheid om een kijkje te nemen achter de prachtige monumentale gevels van Deventer. Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw Nacht van Goud plaats, een avond vol dans, theater, muziek en verhalen. Het hele weekend zijn er speciale activiteiten in de binnenstad zoals Stadsmest op de Brink, Korenlint, JuniorGidsen, de Kadefestiviteiten en nieuwe wandelingen in de App 3Deventer.

Speciale activiteiten

Ook dit jaar leiden kinderen bezoekers rond op het Lamme van Dieseplein. De JuniorGidsen hebben een training gevolgd en staan voor klaar om te vertellen over de geschiedenis van het plein. Of breng een bezoek aan Stadsmest: vier kassen op stadsplein de Brink. Eén kas ligt vol met archeologische vondsten, in de andere realiseren kunstenaars tijdelijke installaties. Vaar ook een stukje mee met de Kadefestiviteiten aan de Wellekade. Meerdere klassieke schepen liggen klaar voor een korte vaartocht. Luister op zaterdag naar twaalf koren op twaalf monumentale locaties tijdens Korenlint.

Nacht van Goud

De zaterdagavond heeft vanaf 21.00 uur een gouden randje. Dan start Nacht van Goud, een avond vol exclusieve voorstellingen met dans, verhalen, muziek en theater. Ieder half uur (21.00, 21.30, 22.00 en 22.30 uur) start een 15 minuten durende voorstelling van onder andere Vera Bon, De Reisgenoot, The Celtic Tribe en stadsdichter Robin Bleeker.

Toegang GRATIS. VOL = VOL

Museum De Waag

Op beide Monumentendagen is het bordes van Museum De Waag van 13.30 – 15.30 uur opengesteld, GRATIS. 

DEAL: Op beide Monumentendagen krijg je 50% korting op een entreeticket voor Museum De Waag, https://bit.ly/2lQpe8u. Er zijn rondleidingen om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur. Deze zijn gratis voor museumbezoekers. 

Speelgoedmuseum

DEAL: Op beide Monumentendagen krijg je 50% korting op een entreeticket voor Speelgoedmuseum Deventer, https://bit.ly/2meFYGX.

Van 14.00 - 14.30 uur kun je genieten van Sprookjes met de toverlantaarn. Dit is GRATIS voor de bezoekers van het museum: https://bit.ly/2Zx1PbB.

Het programma

Het programmaboekje is op zaterdag 14 september verkrijgbaar bij de informatiekraam voor de ingang van boekhandel Praamstra, en op zaterdag en zondag bij alle deelnemende monumenten en de VVV Deventer, Brink 89.

Kijk voor meer informatie over de deelnemende monumenten op: https://bit.ly/2kpbykF

Open Monumentendag Deventer 2019 wordt georganiseerd door Deventer Verhaal in samenwerking met de deelnemende organisaties, monumenten, vele vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel en de landelijke organisatie Open Monumentendag.