Op weg naar de brugklas

Op weg naar de brugklas

Zit jouw zoon of dochter net op de middelbare school of in groep 8 en kan hij of zij een steuntje in de rug gebruiken? Wil je graag de overgang naar het voortgezet onderwijs soepel laten verlopen door je kind wat extra tools in handen te geven?

Meld je zoon of dochter dan aan voor de cursus Op weg naar "Snel leren = leuk leren'. In 3 lessen van 1 uur komt het volgende aan bod:

  • wat is een geschikte agenda en hoe gebruik je een agenda
  • welke soorten huiswerk zijn er en wat is een effectieve aanpak
  • focuslezen: hoe beter je focust, hoe beter je onthoudt.
  • het leren van woorden en begrippen
  • de 1e stappen van het mindmappen: sleutelwoorden in een tekst herkennen en snelle pictogrammen tekenen.

De cursus is bedoeld voor leerlingen in groep 7/8 van de basisschool en wordt gegeven in kleine groepjes van zo'n 2 tot 5 kinderen. Zo leer je samen met anderen, maar is er ook aandacht voor jouw eigen vragen. Deze cursus is een voorbereiding op de cursus "Snel leren = leuk leren" voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

De cursus wordt gegeven door Adelien Bergman. Zij heeft al veel kinderen en jongeren in haar praktijk geholpen om beter te leren leren.

Contact

Wil je meer informatie of een nadere kennismaking in een vrijblijvend gesprek, neem dan contact op via praktijkvoorbeterleren@gmail.com Je kunt ook telefonisch contact opnemen: 0570 513106