Nederland kijkt sterren - gratis toegang Volkssterrenwacht Bussloo

Nederland kijkt sterren - gratis toegang Volkssterrenwacht Bussloo

Vrijdag 11 en zaterdag 12 januari zijn wereldwijde sterrenkijkdagen.

100 Years: Under One Sky

Dit weekend wordt het gevierd: 100 jaar Internationale Astronomische Unie. Ook Volkssterrenwacht Bussloo organiseert sterrenkundige publieksactiviteiten, korte voordrachten over de actuele sterrenhemel. 

Sterren kijken met kinderen

Volkssterrenwacht Bussloo is open vanaf 19.30 uur. Voor de kinderen zijn deze avonden heel geschikt o.a. omdat de lezingen kort zijn. Er wordt wat verteld over de actuele sterrenhemel.

En natuurlijk wil je door de telescopen kijken om o.a. de Maan te bewonderen. Bij helder weer zie je ook de Orionnevel, de Pleiaden en andere hemelobjecten. Wat weet jij hier al over? Wat weet je nog niet? Stel gerust je vragen, want de medewerkers van de Volkssterrenwacht Bussloo weten heel veel antwoorden!

Sterrenkunde spreekt kinderen erg aan

Wie zou er niet zelf een reis naar de maan en planeten willen maken? Wat zijn zwarte gaten? Is er leven elders in het heelal? Hoe zou het zijn om over Mars te rijden? "Wow", zeg je bij al het schitterende beeldmateriaal, en de verhalen over de ongelooflijke afstanden en temperaturen. En de techniek? Staat die voor niets?