Kinderfilm Wad, Overleven op de Grens van Water en Land

Kinderfilm Wad, Overleven op de Grens van Water en Land

Wad, Overleven op de Grens van Water en Land

Te zien in de kerstvakantie. Iedere dag mag voordat de film begint mag je komen knutselen en tekenen. Maak je eigen flipboekje, een masker, je eigen fantasiebeest of maak een tekening.

Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk.

Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.

Reserveer alvast een plekje of koop alvast je kaartje via www.filmhuisdekeizer.nl/programma/5451/wad-overleven-op-de-grens-van-water-en-land/