Feestelijke opening Kinderexpo in Concordia: Ik zie, ik zie, wat jij niet hoort!

Feestelijke opening Kinderexpo in Concordia: Ik zie, ik zie, wat jij niet hoort!

Gratis uitje: Feestelijke opening van de Kinderexpo in Concordia Enschede


Dit jaar gaat de kinderexpositie over geluid! Geluid en beeld zijn twee heel verschillende dingen, maar toch zijn er kunstenaars die ze allebei gebruiken. Ze maken geluidskunst, geluidsvoorwerpen, kunst om geluid mee te maken, geluid dat hoort bij een beeld en andersom.

Bij de opening op zaterdag 15 december komt kunstenaar en VJ Julian van Aalderen live optreden. Hier wil je bij zijn!

In de expositie is werk te zien van kunstenaars die het niet zo nauw nemen met één bepaalde manier van werken, of met wat ‘moet’ en wat ‘hoort’. Ze doen gewoon wat ze zelf leuk vinden en gebruiken beeld en geluid tegelijk. Zo maakt Ole bijvoorbeeld installaties van hout, maar maakt hij ook muziekinstrumenten.

De expositie ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ is een grote mix van materialen, uitingsvormen en manieren van kunst maken. Wat is jouw favoriete manier? Kom langs en bekijk het lekker zelf! En met het handige doe-boekje zie je nog meer.

Over Julian van Aalderen
20 Jaar geleden begon Julian van Aalderen met het maken van animaties op de toen populaire Commodore Amiga computer. De beperkingen van deze manier van werken, zoals een lage resolutie en een beperkt aantal kleuren, zorgen voor een unieke beeldtaal. Julian is nog steeds actief als VJ met optredens in o.a. Londen, Moskou en Tokio. Ook maakte hij samen met zijn broer een videoclip voor rockicoon Lenny Kravitz.

De kinderexpo is gratis te bezoeken.