Harry Potter, Dora, Pete the Car en De Lorax op betaalbare streamingdienst Amazon Prime

Amazon werd wereldwijk bekend als de webshop van alles, die ooit als boekenhandel begon. Vooral in Amerika kun je er alles kopen wat los en vast zit. Wilde je in Nederland wat kopen? Dan moest je op de Amerikaanse website je slag slaan of later in de Amazon van onze Oosterburen. 

Amazon.nl in Nederland

Sinds 2020 is Amazon dan eindelijk in Nederland met niet alleen een webshop die de strijd met BOL en Coolblue moet aangaan, maar ook de streamingdienst Prime Video. Nadeel: er is nog geen Nederlandse telefonische klantenservice.

Amazon Prime

Amazon Prime is het Select van BOL: een lidmaatschap (in dit geval maandelijks opzegbaar en facturering) waarbij je exclusieve voordeeltjes krijgt in de webshop zoals gratis en/of snelle verzending. Bij dit lidmaatschap zit Amazon Prime Video inbegrepen.

Streamingdienst Amazon Prime Video

Prime en Prime video zijn verschillende producten, maar door de namen kan het verwarring geven. Wat het nog ingewikkelder maakt is dat Prime Video inbegrepen is bij Amazon Prime. Aangezien de kosten per maand slechts € 2,99 zijn is het daarmee als streamingdienst een stuk goedkoper dan de concurrenten nog zonder de voordeeltjes van webshop als Prime-member mee te tellen.

Er staan meerdere Amazon Originals op en het aanbod groeit ontzettend hard. Gezien de gratis proeftermijn en de lage maandkosten dus zeker het proberen waard. 

Prime Video