Een wandelpad voor kinderen en volwassenen in Bentwoud

Het Bentwoud is een bos noord-oostelijk gelegen van Zoetermeer, die een groen hart tussen Boskoop en Zoetermeer vormt. Het is het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad en er zijn tal van activiteiten te beleven:

  • Dierenvriendjespad
  • Kinderbomenbos
  • Speelbos Bentjungle
  • Kabouterpad
  • Verschillen overige wandelroutes

Kinderwandelroute Laarzenpad Bentwoud

De wandelroute is ongeveer 5 kilometer lang en bij normaal looptempo doe je hier ongeveer anderhalf uur over. Het Laarzenpad is ongeveer 30% van de route. De plattegrond is hier te bekijken. De route voert langs dichte bebossing, maar ook uit open stukken met grote aangelegde vijver en een grote heuvel. Het is sowieso goed mogelijk om eigen variaties op de route te maken, waarbij je bijvoorbeeld rechtstreeks naar het Laarzenpad loopt. Naast de hoofdpaden zijn er zat paadjes tussen de bomen die de kinderen kunnen ontdekken. Het Laarzenpad kan overigens, uiteraard, erg modderig worden en een paar goede laarzen zijn aan te raden. Let op dat ze goed aansluiten op de voet, want anders worden ze vastgezogen en sta je zonder laars.

Dieren tijdens de wandelroute

Aan dieren is geen gebrek tijdens een bezoek aan dit relatief jonge bos. Vlinders en (grote) vogels zat, maar met een beetje geluk spot je ook een haas tussen de bomen. Het hoogtepunt is de kudde imposante Schotse Hooglanders, die in een groot afgeschermd graasgebied te vinden zijn. Als je de route volgt van het Laarzenpad kom je ze zeker tegen.

Laarzenpad Bentwoud

Praktisch: parkeren en horeca

Op dit moment is er nog geen horeca aanwezig. Wel is er vlakbij de parkeerplaats een tankstation te vinden waar eventueel een versnapering en drinken gehaald kan worden. Parkeren kan gratis bij P-Bentwoud Noord. Parkeren is gratis, maar zeker op dagen met mooi weer kan het snel vollopen. Dan is het ook slim om voor of na de piek van de dag een bezoek in te plannen.

Laarzenpad Bentwoud