Kinderen kunnen soms de gekste ideeën hebben en ook de gekste dingen met elkaar combineren of uitproberen. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben kids gevraagd naar hun gekste, maar lekkerste eetcombinaties! Voor als je een keer wat anders wilt uitproberen dan normaal, kun je hieronder een aantal vreemde, maar lekkere eetcombinaties vinden. Kleine note: ze zijn niet heeeel gezond.. 😉, maar ach, dat is ook niet gek wanneer je zo'n vraag aan kinderen stelt. Alvast eet smakelijk!

Salami met druiven
Geloof het of niet, maar gek genoeg is dit super lekker!  (we hebben het geprobeerd!) Doordat druiven super zoet zijn en salami een sterke smaak heeft is dit een super lekkere combi. 

Kaas met chocopasta
En om het nog iets specifieker te maken: Een wit bolletje of een witte boterham met kaas en chocopasta. Niet heeeeel gezond, maar gek genoeg klinkt het best lekker!

Tosti met van alles! 
De tosti kwam onwijs vaak voorbij! En kids doen er de vreemdste combinaties op. Tosti frikandel, tosti met kroket, tosti met banaan en chocopasta. Of wat dacht je van pindasaus in plaats van curry of ketchup bij je tosti. Die kroket en frikandel tosti klinken trouwens wel heel erg lekker!

Hagelslag met boterhamworst
Tsja.. volgens mij spreekt deze combinatie voor zich, haha! 

Chips met mayonaise

Mm, why not? Een soort koude frietjes in plaats van warm en dan met mayonaise. Klinkt zo gek nog niet!

Kaas met appelstroop

Deze combinatie kende ik al wel, maar wilde 'm er toch graag bij zetten. De combinatie is namelijk echt super lekker en helemaal op een krenten of rozijnenbol!

Vreemde eetcombinaties Go-Kids

Soep met chips
Hier had ik nog nooit van gehoord, althans niet in combinatie met elkaar. Maar als ik er zo over nadenk kan ik me voorstellen dat het prima bij elkaar past.

Wafel of pannenkoeken met mayonaise
Dit at ik vroeger nou ook altijd! Pannenkoeken of poffertjes met mayonaise, zo lekker! Echt het proberen waard!

Broodje pindakaas met sambal
Ook deze combinatie ken ik en is echt super lekker! 

Vla met appel kaneel en speculaas
Gek genoeg klinkt dit helemaal niet vreemd, maar juist super lekker! 

Andijvie met chilisaus
Nope, geen grapje! Er zijn echt kids die dit met elkaar combineren. Lekker? Geen idee, maar de volgende keer wanneer ik andijvie eet staat de fles chilisaus ook op tafel.

Frikandel met pindakaas of slagroom
Volgens mij kun je je frikandel in van alles dopen, maar om je frikandel nou in pindakaas of slagroom te dopen? Ach why not, de volgende keer dat ik een frikandel heb...probeer ik het gewoon! 

Extra pindakaas combinaties
Pindakaas met komkommer, pindakaas met gestampte muisjes, pindakaas met hagelslag, pindakaas met kipfilet (en sambal), pindakaas met vlokken of wat dacht je van pindakaas met kaas? 

Inzendingen! 

Broodje "kan nie kiezen" (ingezonden door Joyce)
Broodje chocopasta, pindakaas, aardbeienjam en hagelslag. Dit is ontstaan toen Joyce haar zoontje bijna 3 was en zij alle zoetwaren op tafel heeft gezet om haar zoontje zelf te laten kiezen. Hij eet het nog steeds en nu is hij 9! Fantastisch!

Smeerkaas en ontbijtkoek (ingezonden door Nienke)
Dit klinkt toch te lekker? Smeerkaas en ontbijtkoek! 

Witbrood met boerenleverworst en appelstroop (ingezonden door Angela)
Smeer op de 1e snede een dun laagje boter met daarop royale plakken grove boerenleverworst. Het andere sneetje brood smeer je royaal in met een laag appelstroop. Doe de 2 delen op elkaar. Et voila! HEERLIJKHEID uit de vroege jeugd van Angela!

Brood met variaties (ingezonden door Loes)

Brood met chocopasta en daar dan stukjes paprika op... Of brood met pindakaas, wat gecombineerd wordt met banaan en kaas (ja, tegelijk). En dan gewoon met smaak opeten...

Meer gekke combinaties zijn altijd welkom!

Heeft jouw kindje nog een leuke, gekke of vreemde eetcombinatie? Laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar limburg@go-kids.nl dan voegen we 'm toe!

Lees ook:

* 5x zelf te maken gezonde ijsjes om je vingers bij af te likken