Verrassend Scheveningen met kinderen

Sinds ruim twee jaar werken de gemeente Den Haag en ondernemers keihard aan een nog leuker en beter Scheveningen. En dat is mooi, want nu al is de kuststrook met boulevard en achterliggende pleinen een verademing en de bestemming voor een leuk familiedagje, ook als het niet dertig graden is. Het straatmeubilair is vernieuwd, er zijn brede wandel- en fietspaden en zowel op de boulevard als het strand is men volop kleine attracties en speelmogelijkheden aan het toevoegen. Er komt meer ruimte voor groen en ook op meer plekken gaan we duinlandschap terugzien. Ook handig; men werkt aan de bereikbaarheid. Zo is er een gloednieuwe parkeergarage en komen er in de toekomst nieuwe trams. Maar wat kun je er nu al doen? Natuurlijk zwemmen, maar wij zetten de andere tips op een rijtje voor een gezellig familie-uitje aan de Nederlandse kust in Scheveningen.

Op het strand slenteren

Scheveningen is natuurlijk in de eerste instantie strand. Wil je wat schaduw met de kinderen? Dan is het stukje onder De Pier erg geschikt. Wil je in tijden van COVID naar het strand en op veilige afstand blijven met het gezin? Kom dan pas in de namiddag aan. Team Go-Kids regio Den Haag heeft er hele goede ervaringen mee. Kom je met de auto? Parkeer dan aan de Noord Boulevard en je stapt vanuit de parkeergarage zo de gloednieuwe boulevard op. Deze blogger was wat strandartikelen vergeten mee te nemen, dit is gelukkig geen probleem: ter hoogte van De Pier zit er een speelgoedwinkel. De wandeling over het strand is misschien bij harde wind wel het leukste, omdat de kinderen dan de hoge golven zien. 

Ziplinen

Het oogt spectaculair en het is spectaculair! Dan denk je misschien, het gaat over kindvriendelijke activiteiten aan het strand. Voor de echte jonge waaghalzen is het al mogelijk vanaf een minimumlengte van een meter. Je kunt zijdelings aan je kind ruim 300 meter naar beneden suizen dwars over de zee, het strand de beroemde pier zelf. Nu is natuurlijk de grote vraag; durf jij zelf?

Over de boulevard lopen

De boulevard is op veel punten aangepakt en stukken breder, wat zeker in de tijd van COVID19 geen overbodige luxe is. Rust met zijn allen lekker uit op een van de bankjes of kijk vanaf brede trappen uit op de golven die stuk slaan op het strand. Mocht je later op de middag aankomen, is dit een perfecte manier om de dag met een ondergaande zon af te sluiten. Na alle vernieuwingen is zeker de Noordboulevard absoluut een prachtige plek voor het hele gezin. 

Surfen

Surfen hoort natuurlijk bij het ultieme strandleven en een dagje Scheveningen is een mooie kennismaking voor het hele gezin met deze mooie sport. Er is geen minimum leeftijd, wel moet je in bezit zijn van zwemdiploma B en 'fit genoeg om de zee te trotseren.' Ze zijn te vinden bovenop De Pier en met de zomerse kleuren van het gebouwtje ben je met zijn allen gelijk in de goede bui. Er zijn losse introductielessen mogelijk met veel aandacht voor de veiligheid.

Reuzenrad

Ruim twintig meter boven de Noordzee, zo hoog zit je als je bovenin het reuzenrad uitkijkt over de kustlijn van Scheveningen. De gondels zijn gesloten en hebben airconditioning. De kinderen kijken hun ogen uit: "Kijk dat? Mam, pap, zien jullie dat daar ook!? Wow, kijk die golven en wat zijn de mensen klein op het strand."

Springen maar!

Is het minder weer? Of slaat het weer om? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Indoor Speelparadijs Play & Bounce De Pier. Dit is het speelparadijs met het mooiste uitzicht van Nederland. Let er wel op dat deze alleen in weekenden en tijdens schoolvakanties open is. Onze eigen ervaring is dat het niet helemaal te vergelijken is met een Monkey Town of Ballorig, maar zeker wel speelwaarde heeft omdat er ook aardig wat trampolines aanwezig zijn. 

SEALife
Misschien wel de klassieker, maar daarom niet uit te vlakken! SEALife is al bijna dertig jaar een begrip in Scheveningen. Aan de zee, leren over de zee. Onder begeleiding van een medewerker mogen sommige zeewezens zelfs aangeraakt worden. Een garantie voor een "Wauw" of "Ieeewl" is er. Vergeet ook niet om de voersessies bij te wonen, de kinderen en je zelf te laten verbazen in de bekende glazen tunnel dwars door een aquarium heen.

Het gebouw staat er, maar open is LEGO Discovery Centre helaas nog niet. Tegen de tijd dat ze het wel zijn kun je voordelige combinatietickets scoren met SEALife

Psssst, nog even drie handige bespaartips:

  • Reserveer activiteiten vooraf, dit scheelt vaak geld.
  • Eten op het strand in een hippe tent is leuk en de kinderen vermaken zich met het zand, maar wel prijzig. Onderweg naar huis eten kan een hoop geld schelen.
  • Dorst? Koop je flesjes niet op het strand of aan de boulevard, maar loop even het winkelcentrum tegenover De Pier in. Meerdere winkels verkopen gekoeld drinken tegen minder hoge prijzen.