Gastblog door Michelle Tijsterman

Het thema van deze kerst – onthaasten!

Hoe maak je deze kerst nou gezellig hoor ik je denken… geen grote kersttafel met al je geliefden, geen ‘Xmas shopping’ op zaterdag voor kerst met op elke hoek van de straat een vuurkorf en glühwein, geen kerstborrels en geen feestjes. Het alternatief?

Leuke dingen doen met je gezin.

De ingrediënten voor kerst 2020

Dat wandelen, fietsen en buitenspelen is leuk als het droog is maar wat nou als het regent? Wil je iets voor jezelf doen of rustig koken, dan zijn zelf spelen of op de iPad/ achter de tv een goed alternatief. Bij de gezamenlijke activiteiten staan koekjes bakken en knutselen hoog op de agenda. Dat is gezellig om samen te doen. Heb je weinig geduld?

Succes!

Samen knutselen is leuk! Vooral als je net je huis schoon hebt en de vloer ‘spik en span’ is. Fijn dat jij je druk maakt over die vloer maar daar denkt een kind natuurlijk helemaal niet aan. Soms zou het fijn zijn als wij volwassenen ons ook even niet druk hoeven maken over de kruimels op de bank, over de schoenen die overal in huis staan, over het rondslingerende speelgoed en of de vaatwasser wel direct na het eten is ingeruimd.

Het kan misschien ook best later…

Kinderen kunnen een goed voorbeeld zijn om een beetje te onthaasten en om je minder druk te maken. Dat doen zij namelijk ook niet. En als je toch weinig mensen mag ontvangen met kerst, dan is het wellicht een goed idee om dit jaar een beetje te onthaasten.

Basis ingrediënten voor het knutselen

Het maakt niet uit voor welke gelegenheid of in welke tijd van het jaar je gaat knutselen; stickers, glitters, confetti, kraaltjes, pailletten, pompons, touwtjes en alle andere dingen die alle kanten op vliegen, als je ze subtiel uit de verpakking probeert te halen, zijn het einde!

Dan zijn er natuurlijk nog de basismaterialen als een schaar, lijm, plakband, (gekleurd) papier, (kleur)potloden, een gum, puntenslijper en stiften die je gewoon in huis moet hebben.

Vergeet ik nog iets?

Verzamelde materialen

In deze tijd is er natuurlijk geen winkel open dus waar haal je zo snel je spullen vandaan? Geen paniek, het meeste heb je gewoon in huis. Eierdozen en wc-rollen kennen we allemaal maar wat dacht je van een houten wijnkist (je hebt er vast wel een gekregen van een klant), glazen potjes of oude glazen, kleine bloempotjes die in de schuur slingeren, saté prikkers, je eigen handen, wasknijpers, dennenappels en ander groen uit het bos en je eigen fantasie!

Knutsel-ideeën >

Knutselen met saté prikkers, stokjes, draadjes en stofjes >

Knutselen met dingen die je buiten vindt >

Knutselen met wc-rollen >

Knutselen met papier >

Knutselen met verzamelde dingen >

Knutselen met je handen >

Bron: Ik heb deze voorbeelden op internet bij elkaar gezocht. Deze prachtige kunstwerken zijn inspirerend en erg mooi gemaakt. Dank voor het delen.

Veel plezier!

Liefs, x Michelle

Ontdek de kunstwerken van mijn knutselhelden & knutselheldinnen >