Zo leuk die spaaractie van de supermarkt. Maar wat als je een bruiloft hebt of een ander leuk feestje. Of de fotograaf wil jouw kinderen op de foto zetten. Dan wil je echt niet dat je kind vol geplakt zit met al die tattoos.

Hoe haal je een nep tattoo weg?

Maar hoe krijg je die nep tattoos er snel en pijnloos vanaf? Ik wil het heel graag weten en snel ook, want ik heb morgen een fotoshoot...

Tattoos verwijderen

Plaktattoos en stickers verwijderen bij kinderen

Gewoon met water en zeep lukt niet. Ook een ruw washandje zorgde er niet voor dat de stickers verdwenen. Zelfs een scrubhandschoen, nagelborstel en schuursponsje kregen die krengen er niet van af. De tattoos zagen er wel minder mooi uit en de armen werden er wel flink rood van. Maar geloof mij... de kinderen werden er niet echt bepaald blij van en ik ook niet. Want nu had ik niet alleen een kind met een tattoo. Maar ook nog eens een kind met een lelijke tattoo.

Help!!! 

Oplossing gevonden

Gelukkig heb ik hele lieve vriendinnen die met allerlei tips kwamen. We hebben ze 1 voor 1 uitgeprobeerd. Ze werken allemaal, de een wat beter dan de ander, maar het is ons gelukt! Weg met die mooie tattoos!

Tattoos verwijderen

1. Verwijder de tattoo met babyolie.

Plaktattoos kun je heel goed met babyolie verwijderen. Een klein beetje olie er op, heel even laten intrekken en de tattoo kun je er afvegen. Nadeel is dat je best vaak even opnieuw moet insmeren en laten intrekken. Maar zeker bij de gevoelige kinderhuidjes en bij hele jonge kinderen is dit een fijn idee.

2. Verwijder de tattoo met nagellakremover.

Smeer wat nagellakremover op een watje en met 2 keer wrijven verdwijnt de tattoo heel snel. Ik vind nagellakremover op de huid alleen niet een heel fijn idee. Ik heb het wel uitgeprobeerd en het werkt heel goed. Maar daarna heb ik wel weer flink lopen wassen met zeep. Hadden ze alsnog rode armen.

Tattoos verwijderen

3. Verwijder de tattoo met plakband.

Deze tip was echt mijn favoriet. Heel makkelijk, snel en pijnloos. Plak een stukje plakband op de tattoo en trek het er direct weer vanaf. Je ziet direct de tattoo aan de plakband zitten. Een paar keer er langs en weg is je tattoo.

Tattoos verwijderen

Makkelijk, snel en pijnloos

Ja mijn kinderen waren het over eens. De plakband was de beste tip die we hebben gekregen.

4. De beste tip om van die tattoos af te komen.

Maar behalve plakband is de allerbeste tip: Verstop je stickers of neem ze gewoon niet aan bij de kassa. En ja, dan alsnog komen je kinderen aan tattoos, op school, van vriendjes, bij opa en oma. Spreek dan met ze af dat alleen jij ze op mag plakken. Kun je het in ieder geval nog opplakken op een plek die onder de kleding valt.

Veel succes met verwijderen! Wij kunnen morgen tattoo vrij op de foto :) 

Echte tatoeages voor kinderen

In 2011 had het Jeugdjournaal trouwens nog een leuke 1 april grap over tatoeages. Gelukkig was het nep dacht ik, maar wat vind jij er van? Wat als jouw zoon of dochter over 10 jaar met een tatoeage thuis komt? Of heb je er misschien zelf ook één of meerdere... 

Liefs Judith