Erop uit in de meivakantie

Pasen hebben we net achter de rug en de volgende vrije dagen staan alweer voor de deur. Er is natuurlijk in de eigen regio meer dan genoeg te ontdekken met het gezin. Of je nou voor een uitje met kinderen gaat in de natuur, voor een attractie gaat of het zwembad opzoekt: vervelen hoeft zeker niet in de regio van Den Haag - Delft - Wassenaar - Zoetermeer. Wij zetten een paar tips op een rijtje.

Speeltuinen, natuur en speelbossen

Wil je er gratis op uit? Dan kun je kiezen voor gratis buitenspeeltuinen of kun je voor een klein bedrag bijvoorbeeld naar een waterspeelplaats gaan.

1. Waterspeeltuin en kinderboerderij BuytenDelft

Eigenlijk is het simpelweg een waterspeeltuin noemen te kort door de bocht: met een kinderboerderij, leuke horeca, veel speeltoestellen, zand en grasvelden kunnen kinderen zich hier uren vermaken. Wel betaal je drie euro toegang per persoon, maar dit is het geld zeker waard. Je moet er wel rekening mee houden dat zodra de zon schijnt het snel druk wordt en je dus achter het net kan vissen. Klik hier voor meer informatie.

2. Speelbos de Balij

Natuurlijk zijn de bekende buurtspeeltoestellen leuk, maar nog leuker is het om ouderwets vies te worden in het bos... waar ook nog eens speelmogelijkheden zijn. In natuurgebied De Balij in Zoetermeer kun je heerlijk wandelen, maar ook heerlijk de kinderen laten uitrazen. Klik hier voor meer informatie.

3. Dagcamping Bleiswijkse Zoom

Helemaal aan de noordzijde van natuurgebied Bleiswijkse Zoom is de kleinschalige en gratis dagcamping te vinden. De Dagcamping maakt deel uit van Recreatieterrein Bleiswijkse Zoom. Deze Dagcamping is vooral met lekker weer een aanrader voor kinderen van alle leeftijden. Klik hier voor meer informatie. 

Pssst... heb je nog wat speelgoedtips nodig voordat je naar de dagcamping gaat?

Speelgoedtips

4. Duincampus Meijendal

De Duincampus in Meijendel is dé plek voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar om op onderzoek uit te gaan. Kinderen worden op een verrassende manier uitgedaagd om na te denken over alles wat ze tegen kunnen komen in de natuur. Ook worden alle zintuigen ingezet. Hoe goed zijn de speurskills, wat hoor je allemaal, en hoe goed kunnen zij kleine beestjes ontdekken in de waterplas? Klik hier voor meer informatie.

5. Bijentelling

Op 23 en 24 april organiseert Nederland Zoemt weer de Nationale Bijentelling. Kom je ook in actie voor de wilde bij? Hier is meer informatie te vinden.

Overdekte attracties

Is het een dag iets minder weer of heb je geen zin om de buitenlucht in te gaan voor een uitje met de kinderen? Ook dan hebben wij een paar tips voor je.

6. Airpark Bounce Valley Zoetermeer

Het Airpark (luchtkussen) van ieders droom: bijna 1.000 vierkante meter aan luchtkussen vol met te gekke elementen en hindernissen. Deze nieuwe attractie opent op 27 april de deuren voor het eerst. Aangezien het één geheel is, is het dus niet zo dat je van luchtkussen naar luchtkussen hoeft over te stappen. Tel de toffe stijl, muziek en verlichting er bij op en je hebt een te gek overdekt uitje met de kinderen. Klik hier voor meer informatie.

7. FunZone Zoetermeer

FunZone Zoetermeer, overigens te vinden in hetzelfde pand als Bounce Valley Zoetermeer, is superhandig als je meerdere activiteiten onder één dak zoekt. Zo kun je spelen in indoor speelparadijs Avontura, is er Pannenkoekenrestaurant De Vliegende Pan en kun je er bijvoorbeeld Glow & Golf spelen. Klik hier voor meer informatie.

8. JUMP Freerun

Freerunnen is sinds enkele jaren een populaire sport onder jongeren, aangewakkerd door influencers die er zelfs groot mee zijn geworden. Je kunt lessen nemen, maar je kunt bij JUMP Freerun ook zelf vrij trainen. Klik hier voor meer informatie.

9. Sixsec VR Arcade

Racen als Formule 1-coureur in een levensechte simulator met VR of jezelf met meer dan 100 games in een andere wereld wanen. Zijn jouw kinderen al ietsjes ouder? Dan is deze gloednieuwe bestemming een absolute aanrader. Je leest er hier meer over.

Draaien, slingeren, over de kop...

Pasen is net achter de rug en dat is traditioneel de start van het pretparkseizoen. Voor iedereen met een stalen maag het moment dat ze weer lekker vaak over de kop kunnen gaan, voor anderen is de periode van tassen tillen en op tassen letten vanaf een bankje weer aangebroken.

10. Duinrell

Duinrell is natuurlijk al een superbekende naam en mag juist daarom niet ontbreken op dit lijstje. Het Wassenaarse attractiepark heeft een breed scala aan familieattracties, maar ook de achtbaanliefhebbers komen hier aan hun trekken met bijvoorbeeld de spectaculaire achtbaan Falcon. Het complete gezin kan hier dus een fijn dagje uit beleven. Bovendien is de kust superdichtbij, voor als je de dag wilt afsluiten met een strandwandeling. Klik hier voor meer informatie. 

11. Tikibad

Ja, ook hier kun je spektakel beleven met de gigantische hoeveelheid spectaculaire glijbanen. Gelukkig kun je hier ook relax ronddobberen en is er ook aan jonge bezoekers gedacht. Menig zwembad heeft een kindvriendelijk stukje of peuterhoek. Dat doet men in Wassenaar toch net even anders... in positieve zin. Binnen het toch al immense Tikibad is er het speciale Playa voor Kids. Je kunt er tal van te gekke attracties en elementen vinden waar de jongste bezoekers zich met gemak uren vermaken. Klik hier voor meer informatie.

Culturele uitjes in de meivakantie

In Den Haag en omgeving is ontzettend veel cultuur te vinden en met meerdere theaters zijn er altijd wel voorstellingen voor kinderen van alle leeftijden.

12. Anne & Zef - Residentie Orkest Den Haag (12+)

Anne Frank kwam om in concentratiekamp Bergen-Belsen. Zef, een Albanese jongen uit onze tijd, is het slachtoffer van bloedwraak. Deze twee verhalen komen prachtig samen in Studio Amare. Hier lees je meer over deze voorstelling. De voorstelling is al op 24 april, dus koop nog snel tickets.

13. Kluizelaar (2+) - Het Nationale Theater

Er staat een vierkant. Is het een huis? Er komt geluid uit. Wat gebeurt er binnen? Er gaat een klepje open. Zit er iets in? Wat zit erin? Wie zit erin? Een hoop vragen voor de jonge bezoekers van Kluizelaar in Koninklijke Schouwburg. Deze voorstelling speelt op 1 mei. Hier kun je meer informatie vinden.

14. De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen (7+)

Een volkomen geschifte familievoorstelling naar de mega populaire bestseller van Andy Griffiths en Terry Denton. Ja, echt! Dit moeten de kinderen vooral zelf ervaren...! Hier kun je meer informatie vinden.

15. Vergeet vooral niet om ook onze Agenda te checken en zo niks meer te missen!