Lekker Thuis

 

Ook zonder uitjes en activiteiten buiten de deur kun je heerlijk vakantie vieren. Zeker als de regen op de ramen klettert is het binnen nog niet zo gek nog niet.. Hier een aantal ideetjes;

Thuisbios

Heerlijk met z'n allen lekker thuis een film kijken. Nodig vriendjes en buurtkinderen uit en plof op de bank of met dikke kussens op de grond. Alle gordijnen dicht en lekker met een zakje chips of popcorn en een glaasje fris van een film genieten.

Logeerpartijtje

Vraag eens een vriendje/vriendinnetje of een neefje/nichtje van je zoon of dochter te logeren. Uit logeren gaan kan natuurlijk ook. De meeste kids vinden logeerpartijtjes fantastisch. Voorafgaand kun je een pannenkoekenfeest organiseren. Het partijtje is dan helemaal compleet.

Kamperen

Wat dacht je van kamperen in je eigen huis? In een zelfgemaakte 'tent' of hut. Kids zijn heel creatief met een paar lakens of oude gordijnen en hebben in no time een mooie tent/hut gemaakt. Matras of matjes erin, zaklamp erbij en klaar. Spannend!!!!

Spelletjes/knutselen

En thuis is er natuurlijk ook genoeg spelen of te knutselen. Deze vakantiedagen zijn bij uitstek geschikt om het gewone gezelschap bord- en kaartspel weer uit de kast te halen. En de meeste kids vinden knutselen ook altijd leuk om te doen. Wat dacht je van knutsels van zoutdeeg? Met zoutdeeg kun je ook kleien. Het is ook gezellig om te gaan bakken in de keuken. Cupcakes maken en versieren blijft leuk.

Omschrijving knutsels

Creaties van brood(zout)deeg

Wat heb je nodig voor het brooddeeg?

3 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 1/4 kopje water en 1 theelepel olie. Doe alle ingrediënten samen in een kom en kneed dit met de hand tot een glad stevig deeg.

Aan de slag!
Nu kun je met het deeg allerlei leuk voorjaars dingen maken. Wat dacht je van een lammetjes of bloemetje. Je kunt natuurlijk allerlei bakvormpjes gebruiken voor je knutsel.

Ben je klaar? Doe je creatie in een NIET voorverwarmde oven en zet de oven 1 uur op 100 graden. Daarna nog een uur op 125 graden. Bij brooddeeg kan het bakken nog wel veel langer duren.

Als je creatie helemaal klaar is kun je het nog verfen met plakkaatverf en of aflakken.

 

Vlinders

Wat heb je nodig?

Voor de vlindertjes heb je gekleurde pijpenragers(chenilles) nodig. Verkrijgbaar bij de knutselafdeling van een speelgoedwinkel en Hema.

Aan de slag

Neem voor een vlinder twee ragers in 2 verschillende kleuren (bijv een roze en paarse) Pak de roze rager vast en maak aan de bovenkant een lus. Neem de paarse rager, laat deze een stukje boven de lus uitsteken (voelspriet) en sla deze een keer om het uiteinde van de lus. Maak nu de rechterbovenlus met de roze rager. Zet ook deze weer vast met de paarse. Doe dit voor alle 4 de lussen (vleugels). Maak de onderste twee lussen wat groter dan de bovenste 2.

Als je alle 4 de lussen omgeslagen hebt, laat je de paarse rager nog een stukje aan de onderkant uitsteken en breng je hem aan de voorkant naar boven. Wikkel de paarse rager dan een keer om de voelspriet die er al zit en laat het uiteinde naar boven steken. Dit is de andere voelspriet. Je kunt natuurlijk ook allerlei andere dieren en figuren maken.

Kijkdoos

Maak je samen met je kind een mooie kijkdoos.

Wat heb je nodig?
Een lege schoenendoos, verf, gekleurd papier, (foam) stickers, lijm, plakband, plaatjes naar keuze(deze kun je volop op het internet vinden).

Aan de slag!

Begin ermee de binnenkant van de schoenendoos en het deksel in een kleur van het thema te verven. Als de verf droog is, beplak je de buitenkant van de doos en het deksel met gekleurd papier.
Laat je kind de plaatjes die je op het internet hebt gevonden inkleuren en uitknippen. Zorg er bij het uitknippen voor dat er aan de onderkant een strook overblijft die je om kunt vouwen en waarmee je het plaatje op de bodem van de doos kunt lijmen. Versier de doos met stickers en of glitters. Maak tenslotte een kijkgat in de korte kant van de doos en klaar is je kijkdoos! 

Log In