Klompenpad Tremelepad

Laarzen uit, klompen aan!

Het kleine dorpje Dreumel heeft een indrukwekkend buitengebied, met vele boomgaarden. Diverse bekende appelrassen als de Brederode en de Lola zijn ontstaan in het Land van Maas en Waal. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Dreumel is het laagst gelegen punt van het Land van Maas en Waal, waardoor de inwoners zich regelmatig tegen het water hebben moeten verdedigen. De vele wielen, grienden, de Dreumelse Berg en natuurreservaat De Meren zijn hier een zichtbare herinnering aan. In het reservaat kun je genieten van weilanden, moerassen, rietkragen, struiken en veel meer.

De route wordt aangegeven met een groene markering in de vorm van een klomp. Het Tremelepad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. De route kan gecombineerd worden met het Lauwsepad (14 km). Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Tips:

  • niet geschikt voor kinderwagens
  • draag stevige schoenen of klompen die waterdicht zijn
  • Honden mogen niet mee
  • Zorg voor voldoende drinken en eten onderweg
  • De route is 14 km lang. Een flinke wandeling dus voor kleine kinderen het is daarom ook niet aan te raden ongeoefend op pad te gaan


Log In