Staking | Culturele kinderactiviteiten tijdens stakingsdag onderwijs in Oss

  • van:  15 maart 2019 10:00
  • tot:  15 maart 2019 17:00
Staking | Culturele kinderactiviteiten tijdens stakingsdag onderwijs in Oss

De leukste en leerzame activiteiten in Oss tijdens de landelijk onderwijsstaking 

Op vrijdag 15 maart gaan er veel scholen dicht in verband met de staking in het onderwijs. De Osse culturele instellingen vinden dit een goede gelegenheid om kinderen van de basisscholen en hun ouders op deze dag gezamenlijk een leuk programma te bieden. Op deze manier komen kinderen op speelse wijze in aanraking met cultuur, kunst, erfgoed en media.

Speuren door Oss en je uitleven voor het ‘Greenscreen’

Het Stadsarchief biedt de kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en hun (groot) ouders een historische speurtocht aan door het centrum van Oss. Het boekje is vanaf 10.00 uur op te halen bij de jeugdafdeling van Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10. Wees er op tijd bij, er is een beperkt aantal boekjes beschikbaar.

Bij de Bibliotheek (jeugdafdeling) kunnen de kinderen tussen 11.00 – 15.30 uur op de foto gaan voor het ‘Greenscreen’. Ze kunnen zelf de achtergrond kiezen en gebruik maken van verschillende attributen. Aan de activiteiten van het Stadsarchief en de Bibliotheek zijn geen kosten verbonden.

Kunst kijken, kunst maken of film kijken

Groene Engel draait om 10.00 uur de film ‘Rosie & Moussa’. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, een kaartje kost € 5,00 en is verkrijgbaar bij Groene Engel.

Bij Museum Jan Cunen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op zoek gaan naar het museumdier. Deze (puzzel)speurtocht is geschikt voor de hele familie en is tijdens de openingstijden van het Museum te doen. Museum Jan Cunen bevindt zich aan de Molenstraat (65) in Oss. De speurtocht kost slechts € 2,50. Toegang tot het museum is voor kinderen gratis, volwassenen betalen € 9,50.

Bij Muzelinck kunnen kinderen kennismaken met de Kinderkunstwerkplaats; dé plaats waar zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Kinderen mogen zelf bedenken wat ze willen maken en mogen daarbij gebruik maken van alle aanwezige materialen. Uiteraard worden ze begeleid door een docent. Speciaal voor deze dag is de Kinderkunstwerkplaats van 10.00 – 12.00 uur geopend. Voor € 8,50 kunnen kinderen meedoen. Een kaartje koop je aan de balie van Muzelinck. Let wel; er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vooral inschrijven is niet nodig. 


Oftewel, genoeg leuke én leerzame activiteiten te vinden in Oss om de stakingsdag met je kinderen op een leuke manier door te komen! Nog op zoek naar meer inspiratie in de regio? Klik hier voor de leukste uitjes!