Binnenkort is het zover! Van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober springen we weer in de wereld van Cinekid; het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Cinekid is kijken, filmen, gamen, spelen, ervaren en beleven. Voor supernieuwsgierige kinderen én (groot)ouders!

De leukste activiteiten voor kinderen tijdens Cinekid in Nijmegen

FILMS
Kinderfilms maken een belangrijk deel uit van ons programma tijdens Cinekid. Er draaien dit jaar meer dan 25 korte en lange films. De openingsfilms is Calamity; een animatiefilm over het wilde westen. Daarnaast beleeft onder andere De Schooltuin, waarin kinderen hun eigen groenten leren verbouwen, zijn wereldpremière. Bekijk hier het volledige filmprogramma.

OPBLIJFFILMS
Op maandag 19 en donderdag 22 oktober organiseren ze weer een opblijffilmavond: kinderen mogen in hun pyjama en met hun knuffelbeer genieten van een “late” vertoning van Ronja de roversdochter. In deze speelfilm sluit Ronja, de dochter van een roverhoofdman, vriendschap met Birk, de zoon van haar vaders grote vijand.

WORKSHOPS
Ook organiseren ze tijdens Cinekid verschillende workshops. Tijdens de inschrijfworkshop greenscreen leren kinderen hoe ze zichzelf kunnen laten vliegen en tijdens de inschrijfworkshop VR leren ze een echte VR-bril maken! Er zijn ook twee vrij toegankelijke workshops; waar kinderen leren hoe je film tricks kan gebruiken op bijvoorbeeld TikTok of waar ze een digitaal poppetje kunnen ontwerpen en animeren. Er is ook een speciale kleuterworkshop; waar de allerjongste kinderen leren om een muziekvideo te maken.

LIVESTREAMS
Cinekid vindt in de week van zaterdag 17 t/m vrijdag 23 oktober niet alleen plaats in LUX Nijmegen, maar ook in Chassé Breda en LantarenVenster Rotterdam. Via een livestream worden er verschillende programma’s tegelijkertijd gepresenteerd in alle drie de steden. Op deze manier kun je met zijn allen bijvoorbeeld een inleiding bij de openingsfilm Calamity volgen of zelfs meedoen aan een filmquiz!

CINEKID PLAY
Dit jaar kan je Cinekid ook een beetje thuis meemaken via het gloednieuwe online platform Cinekid Play; voor supernieuwsgierige kinderen én ouders. Op deze website kan je rondvliegen en op avontuur in een universum vol films, games, workshops en live-evenementen. Woensdag 7 oktober gaat het platform de lucht in!

Ga mee op expeditie bij LUX tijdens Cinekid

Tijdens Cinekid kun je in LUX op een spannende ontdekkingstocht in de wereld van film en media. Cinekid is kijken, filmen, gamen, spelen, ervaren en beleven. Dit wil je niet missen! Kijk voor meer informatie op de website van LUXVorig jaar mocht een van onze Go-Kids collega's op ontdekkingstocht! Nieuwsgierig naar haar ervaring? Je leest de blog hier! 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Nijmegen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen