Event | Kom in de Kas

  • van:  6 april 2019 00:00
  • tot:  7 april 2019 00:00
Event | Kom in de Kas

Kom in de Kas en beleef een wereldse dag op 6 en 7 april 2019! 

Zo’n 200 enthousiaste kwekers zetten deze dagen de deuren van hun kas open zodat iedereen kennis kan komen maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas en Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem en in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht.

In regio Den Bosch doen ook vele bedrijven mee met dit leuke evenement voor jong en oud! Vooral in de Bommelerwaard zijn er vele enthousiaste en gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers die dit weekend hun deuren van de kas openen voor het publiek.

Kom in de Kas met kinderen 

Kom in de Kas, want in de kas gebeuren een heleboel opmerkelijke, leuke en spannende dingen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan robots die 40.000 plantjes tegelijk water geven. Kom in de kas en ontdek zelf dat in de kas echt alles kan! Deze dag is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens heel lekker en leuk. Er valt overal veel te proeven en te smullen. Ook worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd. In veel kassen liggen ook grote springkussens waarop je heerlijk kunt spelen. Daarnaast is het in diverse kassen mogelijk om geschminkt te worden of zelfs paard te rijden.

Kleurwedstrijd

In de kassen groeien producten in allerlei kleuren. Ga zelf ook aan de slag met kleuren en doe mee met de kleurwedstrijd. De wedstrijd is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Per leeftijdscategorie stellen de regio's een aantal prijzen beschikbaar.

Hoe doe je mee? Download de kleurplaat en kleur de kleurplaat zo mooi mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld met kleurpotloden, wasco, viltstiften of verf. Grote knutselwerken zijn helaas niet toegestaan. Lever je kleurplaat vervolgens in tijdens Kom in de Kas op 6 of 7 april bij een van de kassen die open zijn bij jou in de buurt. Bekijk op deze pagina welke kassen bij jou in de buurt open zijn. Als je een prijs hebt gewonnen, krijg je persoonlijk bericht. Elke regio verzorgt zelf de prijsuitreiking. Veel succes! 

Doe mee met de grooooooote wereldse wedstrijd! 

Tijdens Kom in de Kas heb je gezien dat producten uit de Nederlandse kassen de hele wereld over gaan. Heb jij zo'n leuke ansichtkaart met zaadjes meegenomen? Je kunt deze zaadjes natuurlijk zaaien in de tuin. Maar je kunt ook meedoen met een wedstrijd! 

Ga jij de uitdaging aan om deze kaart zo ver mogelijk over de wereld te sturen? Je kunt de kaart sturen naar een bekende, een basisschool, een tuincentrum, bloemenwinkel of iemand anders. Als de ontvanger een mail met een foto van de ansichtkaart stuurt naar world@komindekas.nl maak je kans op een speelgoedwaardebon van € 25,00. De kaarten die het verst gekomen zijn winnen een prijs. De prijswinnaars worden op 1 mei bekend gemaakt. 


TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Den Bosch