Reptielenhuis educatie

Reptielenhuis de Aarde Breda

Voor een onvergetelijk en leerzaam uitje met de kinderen ga je naar Reptielenhuis De Aarde. Het reptielenhuis is leuk voor de hele familie. In deze kleine overdekte dierentuin leren kinderen en (groot)ouders van alles over de verschillende reptielen. De enthousiaste medewerkers van De Aarde vertellen er graag over. Kinderen mogen soms dieren aaien, zelf vasthouden of meekijken met het voeren.

Educatie is heel leuk!

Om kinderen iets te laten leren kan moeilijk zijn, maar het kan ook iets uitdagends en leuk zijn.
Bij Reptielenhuis De Aarde in Breda proberen ze elke dag educatie te geven over reptielen. Om de kinderen enthousiast te maken moet het visueel aantrekkelijk of tastbaar zijn, in het reptielenhuis maken ze daar beide gebruik van. De ruime terrariums zijn een lust voor het oog en de dierverzorgers lopen elke dag rond om educatie te geven, vragen te beantwoorden en natuurlijk om een aantal dieren te laten voelen en van dichtbij te laten zien.
Dankzij de mooie en educatieve televisieprogramma's van tegenwoordig worden steeds meer kinderen geprikkeld door onze wonderschone natuur en de dieren die daarin leven.
De prachtige beelden van National Geographic en het enthousiasme van Dr. Freek Vonk, helpen daar goed aan mee.

Doelstelling:

In de Bredase mini-dierentuin proberen ze elke dag zowel volwassenen als kinderen, een stukje educatie te bieden over de wereld van de reptielen. Aangezien nog niet alles is bekend van reptielen is het voor ons erg belangrijk om de juiste educatie over te brengen, niet alleen over de dieren die we in de natuur zien maar ook de dieren die thuis (on)juist worden gehouden.
Vandaag de dag worden er nog erg veel dieren gedumpt of door gebrek aan kennis overlijden er nog (te) veel. De slechte voorbereiding thuis en onjuiste kennis bij de verkopende partij is vaak de grootste oorzaak.

Bedreigde diersoorten:

Een van de meest bedreigde diersoorten in de wereld zijn nog steeds reptielen. Er zijn gelukkig een aantal goede doelen die conservatieprojecten starten of ondersteunen. Reptielenhuis de Aarde steunt Stichting Herpetofauna in dit soort projecten. Of het nu gaat om nieuwe wachttorens te bouwen of om een kweekstation op te richten , er zijn niet altijd tienduizenden euro's nodig om een verandering te maken in een gebied. Gezien de huidige boskappingen en stroperijen moet er snel iets gebeuren anders zijn we straks nog meer prachtige diersoorten kwijt.

 

Log In