Paalkampeerplek Chaamse Bossen

Speciaal voor avontuurlijk ingestelde kampeerders zijn er door heel Nederland zogenaamde "paalkampeerplekken" : Dit zijn kleine kampeerplekken van Staatsbosbeheer waar je "wild"mag kamperen. Super leuk en super spannend, wel back to basic!

Kamperen is op veel locaties in Nederland mogelijk, bijna iedereen heeft wel eens gekampeerd. Maar Paalkamperen onder de sterrenhemel ergens op een stille plek in de natuur is een compleet andere beleving. Zonder buren, zonder douche en zonder toilet. Met fantastisch uitzicht en grote kans op een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of bever. Paalkamperen is de kunst om van weinig alles te maken. Alles wat je nodig hebt, moet passen in een rugzak. Meer heb je niet nodig om van de vrijheid te proeven die Paalkamperen zo bijzonder maakt. Wanneer je eenmaal hebt wild gekampeerd wil je nooit meer anders.

Ook in de Chaamse bossen zijn drie van die paal kampeer plekken. Kijk hier voor de exacte GPS coördinaten van deze plekken midden in het Chaamse bos.

Het paalkamperen is GRATIS maar er zijn wel regels:

Open vuur is verboden. Er is bij Paalkamperen plek voor maximaal 3 trekkerstenten, die je op kunt zetten binnen een straal van 10 meter vanaf de paal. Overnachten is gratis, maar je mag er niet langer dan 72 uur kamperen. Water moet je zelf meenemen, wil je de kampeerplek weer netjes achterlaten en je afval meenemen?