CJG Breda
, Breda

CJG Breda (Centrum voor Jeugd en Gezin)

CJG Breda (ook actief in Alphen-Chaam en Baarle-Nassau) is dé vraagbaak voor ouders, opvoeders en kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Waar je ook mee zit, hoe groot of klein je vraag ook is, je kunt bij CJG Breda terecht. Samen met de jeugdprofessionals van CJG Breda zoek je naar oplossingen die voor jou én in jouw situatie werken. Zij luisteren goed naar wat er precies speelt en vanuit hun kennis en ervaring kunnen ze je adviseren en begeleiden. Waar nodig bieden zij ondersteuning of verwijzen ze je door naar passende zorg.

Het doel van CJG Breda is dat je zo snel mogelijk zelf weer verder kunt. Samen met de professionals van het CJG voorkom je voorkom je dat kleine vragen grote problemen worden.

Hoe werkt CJG Breda?

De medewerkers van CJG Breda luisteren goed naar jouw vraag en die van je kind en ze geven tips en informatie over opvoeden waarmee je zelf verder kunt. Als je meer ondersteuning nodig hebt, zoeken ze samen met jou naar de best passende hulp. Dit kan van iemand uit je netwerk zijn, een vrijwilliger of professional van CJG Breda of specialistische hulp.

CJG Breda kan je ook in contact brengen met andere ouders. Door je ervaringen met hen te delen merk je dat je niet de enige bent met vragen over opvoeden. Zo organiseert CJG Breda regelmatig ontmoetingen. Koffie & Kids bijvoorbeeld.

Koffie & Kids Breda

CJG-vrijwilligers organiseren wekelijks of maandelijks Koffie & Kids. Hier kunnen ouders ervaringen met elkaar uitwisselen over opvoeden. Ondertussen kunnen de kinderen lekker spelen. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Er zijn op verschillende plekken in Breda Koffie & Kids ochtenden. Kijk hier voor een up to dat overzicht van alle Koffie & Kids ochtenden in Breda

Themabijeenkomsten

Als meerdere ouders of kinderen dezelfde vraag hebben, organiseert het CJG een informatiebijeenkomst, workshop of training over dit thema. Voor ouders, kinderen of beiden. Schroom dus niet je vraag aan het CJG te stellen. Themabijeenkomsten staan op de website van het CJG, Facebook en ook regelmatig in de Go-Kids agenda.

Cursussen voor kids en of ouders

Voor ouders en of kinderen organiseert CJG Breda uiteenlopende cursussen en workshops. Zo kan je kind bij CJG Breda terecht als het steviger in zijn schoenen wil staan of het lastig vindt om over zijn emoties te praten. Ga je scheiden, dan kan het je kind helpen het hierover te hebben met andere kinderen, ook dan kunnen jij en je kind bij ons terecht.

Kijk hier voor alle cursussen van het CJG Breda

Andere CJG's in de regio Breda

In deze regio zijn verschillende CJG's. Als je naar deze algemene CJG site gaat en je woonplaats invult , ga je gelijk naar het voor jou dichtbijzijnste CJG