Parklaan 2, 4873 ER Etten-Leur

Bibliotheek en Speelotheek De Nobelaer

De bibliotheek en de speelotheek vind je in het gebouw van De Nobelaer. De bibliotheek is gezellig opgezet met een koffie corner en een leuke leeshoek voor de kids. Regelmatig kun je hier terecht voor leuke, leerzame en vaak gratis activiteiten voor kids.

Voorlezen op muziek 

Naast het lenen van boeken, kun je bij de bibliotheek ook regelmatig met de kinderen luisteren naar gezellige voorleesochtenden voor peuters en kleuters. Voorlezen met muziek, zo heet dit gezellige voorlees moment voor peuters en kleuters. Het is elke eerste woensdag van de maand om 10:30 uur.

Voorlezen aan peuters en kleuters prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar het belangrijkste: de kleintjes beleven er veel plezier aan! Iedereen mag gratis en onaangekondigd meedoen. Een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig.

De reguliere openingstijden van de bibliotheek zijn:

  • Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:30 tot 13:30 uur

Babycafé en boekstart uurtje in de bibliotheek

Op vaste momenten kunnen jonge ouders in de bibliotheek terecht voor het boekstart uurtje en het babycafé. Tijdens het boekstart uurtje helpt een medewerker jou met het vinden van de leukste prenten en voorleesboeken voor jouw kind. Tijdens het babycafé ontmoeten ouders elkaar en bespreken jullie samen actuele thema's over opvoeden. Meer info

Speelotheek Etten-Leur

Kinderen groeien net zo snel uit hun speelgoed als uit hun kleding. Dat kan dus aardig in de papieren lopen. De Speelotheek is dan een uitkomst. Voor een klein bedrag kun je bij de speelotheek (zo goed als) nieuw speelgoed lenen. Voor zowel jongens als meisjes van alle leeftijden is er iets leuks te leen. Naast een collectie baby- en kleuterspeelgoed, heeft de Speelotheek in Etten-Leur ook speel- en leermateriaal voor de wat oudere kinderen. Dus kom gezellig samen met de kids naar de speelotheek en kies samen, al spelend het speelgoed wat het beste bij jullie past.

Lidmaatschap

De contributie is € 15,00 per gezin per jaar (ongeacht het aantal kinderen). Per keer kunnen vier stuks speelgoed per kind geleend worden. In overleg kan er, voor een speciale gelegenheid, meer speelgoed worden geleend.

De leenprijzen zijn, afhankelijk van het gekozen speelgoed, € 0,50, € 1,25 of € 2,50 per stuk.

De Speelotheek is open op de volgende dagen:

   
Maandag
Woensdag
Zaterdag
    19:00 - 20:00 uur
    14:00 - 16:00 uur
    10:30 - 12:00 uur

*tijdens de vakantie gelden aangepaste openingstijden, kijk hiervoor op de website van de speelotheek

Kunsteducatie De Nobelaer

Bij De Nobelaer kunnen kinderen (en volwassenen) ook diverse cursussen volgende op het gebied van kunt en cultuur! Zoals Musical lessen, muziek lessen en danslessen. Kijk hier

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor