Bibliotheek en Speelotheek Nieuwe Nobelaer

De bibliotheek en de speelotheek vind je in het gebouw van Nieuwe Nobelaer. De bibliotheek is gezellig opgezet met een koffie corner en een leuke leeshoek voor de kids. Regelmatig kun je hier terecht voor leuke, leerzame en vaak gratis activiteiten voor kids.

Bibliotheek Etten-Leur

Naast het lenen van boeken, kun je bij de bibliotheek ook regelmatig met de kinderen luisteren naar gezellige voorleesochtenden voor peuters en kleuters.

De kleuter voorleesochtenden zijn steeds op een vrijdagochtend om 10.30 uur. Het peuter voorlezen is elke laatste woensdag van de maand om 10.30 uur.

Voorlezen aan peuters en kleuters prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar het belangrijkste: de kleintjes beleven er veel plezier aan! Iedereen mag gratis en onaangekondigd meedoen. Een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig.

De reguliere openingstijden van de bibliotheek zijn:

  • Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur

Speelotheek Etten-Leur

Kinderen groeien net zo snel uit hun speelgoed als uit hun kleding. Dat kan dus aardig in de papieren lopen. De Speelotheek is dan een uitkomst. Voor een klein bedrag kun je bij de speelotheek (zo goed als) nieuw speelgoed lenen. Voor zowel jongens als meisjes van alle leeftijden is er iets leuks te leen. Naast een collectie baby- en kleuterspeelgoed, heeft de Speelotheek in Etten-Leur ook speel- en leermateriaal voor de wat oudere kinderen. Dus kom gezellig samen met de kids naar de speelotheek en kies samen , al spelend het speelgoed wat het beste bij jullie past.

Lidmaatschap

De contributie is € 15,00 per gezin per jaar (ongeacht het aantal kinderen). Per keer kunnen vier stuks speelgoed per kind geleend worden. In overleg kan er , voor een speciale gelegenheid, meer speelgoed worden geleend.

De leenprijzen zijn, afhankelijk van het gekozen speelgoed, € 0,50, € 1,25 of € 2,50 per stuk.

De Speelotheek is open op de volgende dagen:

  • Maandag: 19:00 – 20:00 uur
  • Woensdag: 14:00 – 16:00 uur
  • Donderdag: 19:00 – 20:00 uur
  • Vrijdag: 19:00 – 20:00 uur
  • tijdens de vakantie gelden aangepaste openingstijden, kijk hiervoor op de website van de speelotheek