Nieuwe Veste Bibliotheek Breda

Nieuwe Veste draagt door middel van haar kennis en ervaring op het gebied van taal- en creativiteitsontwikkeling bij aan persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk functioneren. Daarbij zet de Nieuwe Veste kunst in voor een frisse blik op de wereld. De Nieuwe Veste wil alle kinderen een culturele basis meegeven, jongeren stimuleren om hun blik op de wereld te verbreden en participatie van volwassenen faciliteren.

Om aan te sluiten bij wat er leeft in Breda legt Nieuwe Veste de relatie tussen haar partners, het culturele veld, organisaties op het gebied van onderwijs, welzijn, zorg & gezondheid en de inwoners van de stad. Samen met deze partners werken ze aan een sociaal en cultureel levendig Breda.

Je kunt je bij Nieuwe Veste laten inspireren door de medewerkers, boeken en media, cursussen & lessen en culturele activiteiten. Samen met culturele partners ontwikkelen ze cultuureducatie in het onderwijs. Daarnaast bevorderen ze door middel van taal, creativiteit en kunst taalvaardigheid, gezondheid en amateurkunst.

Voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar die houden van bewegen, muziek maken, dansen, verhalen verzinnen, knutselen of tekenen maar nog niet goed weten wat ze echt het allerleukste vinden, heeft de Nieuwe Veste iets leuks. Met de Proeftuin (4 tot 6 jr) of met de Kunstenmakers (6 - 8 jr en 8- 10 jr) kunnen kinderen "cultuurproeven" in de buurt. Kijk snel op de website hoe je je kan inschrijven.

In de bibliotheek is voor kinderen van alle leeftijden iets te vinden: boeken, prentenboeken, speelleermaterialen (zoals puzzels), dvd's noem maar op. Ideaal om op een regenachtige middag eens lekker op onderzoek uit te gaan.

Wist je dat er elke woensdagmiddag gratis wordt voorgelezen voor kinderen van 3 tot 6 jaar. 

Er is bij Nieuwe Veste altijd wel iets te doen. Verras jezelf!