Openingsweek Breepark in de herfstvakantie gaat helaas niet door

Openingsweek Breepark zal geen doorgang vinden

Breda, 10 oktober 2017 – Het nieuwe vrijetijdspark Breepark had een feestelijke opening gepland met allerlei activiteiten in de periode van donderdag 12 t/m woensdag 18 oktober. Helaas kan dit feestelijke gebeuren geen doorgang vinden. De aangevraagde evenementenvergunning zal door Gemeente Breda helaas niet worden verleend en de openingsweek zal hierom worden afgeblazen.

De veiligheid van de bezoekers staat voorop. Dit is een standpunt dat zowel bij Gemeente Breda als bij Breepark geldt. Gemeente Breda vindt dat er bij de laatste keuringen nog verschillende punten in het gebouw niet ver genoeg klaar zijn om de evenementen plaats te laten vinden. En kan om deze reden dan ook geen evenementenvergunning verlenen. De optie waarbij enkel de reeds goedgekeurde evenementenhal betrokken zou worden bij de activiteiten is vanuit de Gemeente gezien geen optie voor deze openingsweek.

Breepark betreurt uiteraard dit besluit. Algemeen directeur Henry Martens: “We keken met het personeel en alle partijen enorm uit naar de opening. De opbouw van het podium was in volle gang en de barren werden al ingericht. Het is een enorme teleurstelling dat we nu geen groen licht krijgen. Maar als de Gemeente vindt dat het de veiligheid van de bezoekers niet kan garanderen, dan hebben we dat te respecteren."

Breepark kijkt nu samen met Gemeente Breda naar het volgende keurmoment. En maakt het gebouw gereed is om de Trouwbeurs te laten plaatsvinden.

Kaarthouders voor de verschillende evenementen ontvangen woensdag 11 oktober per e-mail bericht.

Log In