Biesboschcentrum Drimmelen
Biesboschweg 4, 4924 BB Drimmelen

Biesboschcentrum in Drimmelen (Nationaal Park De Biesbosch)

De Biesbosch is een avontuurlijk doolhof van rivieren, eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Hier is van alles te ontdekken en te zien, Te voet , te fiets, met een bootje of een kano. In het bezoekerscentrum heb je overzicht van de vele ontdek mogelijkheden.

In dit centrum krijg je een voorproefje van al het moois dat het nationaal park te bieden heeft. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen (ook heel leuk voor kinderen), naast de permanente tentoonstelling over De Biesbosch. In het centrum kunnen jullie je aanmelden voor vaar- en wandelexcursies door De Biesbosch. Er zijn ook routes en kaarten te koop waarmee je zelf op pad kunt.

Kom speuren naar de bever in de Biesbosch.

Onder begeleiding van de boswachter ontdek je vanuit de fluisterboot de leefwereld van de bever. Vraatsporen, burchten en glijbaantjes: de boswachter laat het je allemaal zien tijdens de vaartocht door dit spannende natuurgebied. Onderweg stop je bij de Amaliahoeve. Daar brandt het kampvuur om broodjes boven te bakken en staat een kom huisgemaakte soep voor je klaar. Je vaart terug in de schemering, het beste moment om bevers te spotten. Gaat het lukken? Na afloop krijg je het paspoort van De Grote Vijf. Kijk hier voor meer informatie over deze tocht

Dierenvriendjespad Brabantse Biesbosch

Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de Dierenvriendjes ga je op ontdekkingstocht en beleef je avonturen.

Je krijgt een spel mee met daarin een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Kwaak, kwaak!

Leeftijd: 3 tot 7 jaar. Duur: 1,5 uur. Kosten: € 5 per rugzak, borg € 15 per rugzak.

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig