Zwemschool de 3 Berken

Zwemles in Ulvenhout 

De 3 Berken is een kleinschalig zwembad in Ulvenhout.

Naast het zwem ABC, biedt de 3 Berken ook sportieve en recreatieve aquasporten, baby/peuter/ouderzwemmen, zwangerschapszwemmen en 50+ zwemmen. De kleinschalige formule is voor veel mensen een uitkomst en staat voor:

• Persoonlijke benadering op maat
• Veel individuele aandacht per kind of deelnemer
• Les in kleine groepen

Zwem ABC

In zwembad leren kinderen in een redelijk tempo op een pedagodisch verantwoorde wijze, maar vooral met plezier zwemmen. De jarenlange ervaring van de 3 Berken staat hier borg voor. Bovendien gaan de zweminstructeurs er steeds vanuit dat elk kind uniek is. De 3 Berken leidt leerlingen op voor het zwem-ABC.

Baby/peuter/ouderzwemmen 

Iedere maandag ochtend en vrijdag ochtend is het in de 3 Berken een kleurrijk feest.Dan drijven er allerlei veel kleurige voorwerpen in het water: zwembandjes, vissen, bootjes noem maar op. En daar tussen zwemmen ouders met hun babies en peuters. Ook opa's en oma's doen vaak mee. Het doel is naast het nodige zwemplezier de kleintjes al vroeg te leren wennen aan het water. De temperatuur van het water is extra tijdens deze sessies extra warm: 32 graden celcius.

Zwangerschapszwemmen

Bewegen in warm water (±32°C) betekent ontspanning voor de aanstaande moeder en haar kind. In het water speelt zwaartekracht geen rol en wordt bewegen een stuk gemakkelijker. Ook voor bestaande klachten aan bijvoorbeeld rug werkt het water ontspannend en verzachtend. Het zwangerschapszwemmen is zeer geschikt, evt. als aanvulling op zwangerschapsyoga, voor het handhaven en bevorderen van de beweeglijkheid en de algemene conditie en ontspanning voor de spieren. Het programma van de lessen wordt per persoon bekeken.