Club van relaxte moeders en Go-Kids weekmenu

Weekmenu Go-Kids voor Club van Relaxte Moeders

In samenwerking met Club van Relaxte Moeders heeft Go-Kids een lekker back to school weekmenu samengesteld. Heerlijk zo een weekmenu, dan hoef je even niet zelf te bedenken wat je gaat koken. Alle recepten komen uit de verschillende Go-Kids regio's , onze kids vinden ze heerlijk. Wij hopen jullie kids ook!

Maandag: Zoete rodekoolschotel

Het maandaggerecht komt van het Go-Kids-team uit Twente. Daar wonen twee dochters die behoorlijke fijnproevers zijn, maar dit is een van hun favorieten. En het is nog best gezond ook. Bijkomend voordeel is dat je deze schotel heel makkelijk een dag ervoor of 's ochtends maakt, zodat je hem 's avonds na het werk alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven! Afwastechnisch ook handig, want die dag heb je naast je borden alleen die schaal.

Benodigdheden voor een grote ovenschaal (5 personen)

  • 750 gram aardappelen
  • Melk
  • Roomboter
  • Rode kool (ik gebruik altijd een plastic pakje rode kool van de groente afdeling)
  • 500 gram gehakt
  • 1 zakje jachtsaus van Knorr
  • 1 appel

Hoe maak je het?

Schil de aardappels en kook deze goed gaar. Net iets zachter als je ze normaal kookt. Bak ondertussen het gehakt rul met kruiden naar smaak (bijvoorbeeld gehaktkruiden). Voeg het zakje jachtsaus met water toe (zoals op de verpakking staat aangegeven) als het gehakt goed bruin is. Laat dit even pruttelen.

Maak puree van de zachtgekookte aardappels: stamp de aardappels fijn en voeg een scheut melk toe en een klontje roomboter. Met de mixer maak je het tot een smeuïg geheel.

Schil de appel en maak hier dunne schijfjes van.

Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel daarover de rode kool. Leg daarop de appel. Hier bovenop verdeel je de aardappelpuree. Voordat je de schaal in de oven zet bestrooi je hem met paneermeel en een beetje boter voor een lekkere knapperige laag.

Een half uur in de voorverwarmde over op 220 graden en klaar is je maaltijd!

Dinsdag: Pilav

Go-Kids-Team Deventer-Sallant eet graag Pilav.

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet in blokjes, gekruiden in kipkruiden
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 groot blik perziken, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl sambal
  • 2 el ketjap (zoet of zout, wat je lekker vindt)
  • Beetje boter
  • Rijst

Hoe maak je het?

Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip, samen met de ui en knoflook, bruin. Voeg daarna de tomatenpuree, de sambal en de ketjap toe en laat het geheel even pruttelen. Als de kip gaar is, kun je de stukjes perzik en eventueel wat perzikensap toevoegen. Als de perzik warm is, is het klaar. Serveer het gerecht met gekookte rijst.

Woensdag: Courgettesoep

Dit woensdag-recept komt ook van Go-Kids Deventer Sallant. Aron van 10 jaar kan de courgettes in hun tuin wel groot kijken, omdat dan deze soep lekker vaak op tafel komt.

Wat heb je nodig?

  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 8 dl kippen- of groentebouillon
  • 1 pakje of kuipje kruidenroomkaas met knoflook
  • peper, zout, olijfolie
  • Lekker voor erbij:
  • Bieslook
  • Kruidencroutons
  • Stokbrood

Moe maak je het?

Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook. Voeg na een minuut of twee de courgetteblokjes toe en bak ze circa 5 minuten op laag vuur mee.

Voeg de bouillon toe en laat de soep zo'n 10 minuten koken. Als de courgette gaar is, pureer je de soep. Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen en schep er aan tafel bieslook en croutons doorheen. Lekker met stokbrood.

Donderdag: Kikkererwtensalade met salami, paprika en sugarsnaps

Go-Kids Breda kwam met deze kikkererwtensalade. Kikkererwten zijn erg gezond en voor sommige kids uitdaging. Door de heerlijke salami en de rode punt paprika waren de kids in Breda snel om en is dit recept een topper.

Wat heb je nodig?

  • 2 blikken kikkererwten (à ongeveer 300 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 salami-worst, zonder vel en in dunne plakje gesneden.
  • 2 rode puntpaprika's, in reepjes
  • 200 gram sugarsnaps
  • peper
  • 1 bakje basilicum (15 g), grof gesneden
  • 75 gram rucola sla

Hoe maak je het?

Bak de salami 3 minuten in een hapjespan op middelhoog vuur (boter of olie toevoegen is niet nodig). Regelmatig omscheppen. Voeg de paprikareepjes en sugarsnaps toe en bak 3 minuten mee. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Meng in een ruime schaal de kikkererwten met het salamimengsel en voeg de basilicum en rucola toe.

Eventueel kan je er een afbak stokbroodje bij doen.

Vrijdag: Vis met krieltjes

Vrijdag visdag. Team Eindhoven vind dit wel een mooie dag voor een snelle maaltijd met kibbeling. Met gekookte worteltjes met een beetje peterselie, wat gebakken krieltjes en kibbeling die je zelf bakt, of gewoon warm bij de visboer haalt. Helemaal Relax Mama ;). Ik vind het een prima snelle afsluiter van de week.

Log In