Binnenblijven met kids door het corona virus

Doe mee met de online speurtocht, en maak kans op een leuke prijs

Omdat ouders met kinderen de regionale uitjes van de Go-Kids site niet in het echt kunnen bezoeken, heeft Saskia een online speurtocht over de Go-Kids site gemaakt. Iedereen die meedoet, maakt kans op twee kaartjes voor een gratis kinderpannenkoek bij pannenkoekenhuis Koeckers.

Op verschillende plekken op de Go-Kids site staan letters van de speurtocht. Vind de 7 letters, maak er een woord van. De eerste letter vind je op deze pagina op de Go-Kids site => Bij welke in- en outdoor speeltuin is ook een timmerzolder? (Het begint met een V en ligt in Gilze)

Download de gratis leesbingo

Kinderen lezen steeds minder en kinderen enthousiast maken om zelf te gaan lezen is steeds meer een uitdaging. Toch is het belangrijk kinderen te stimuleren om te lezen. Het vergroot hun woordenschat, hun kennis van de wereld en ze hebben meer kennis van taal, grammatica en spelling. Leesbingo is een grappige, eenvoudige manier om kinderen van ongeveer 6 tot ongeveer 10 jaar aan het lezen te krijgen. 

Leesbingo is een grappige, eenvoudige manier om kinderen in de basisschool leeftijd aan het lezen te krijgen. De bingo is geschikt voor kinderen van ongeveer 6 tot ongeveer 10 jaar. Op de bingo kaart staan verschillende manieren om te lezen.  Jouw kind kan zelf steeds kiezen welke leesbingo uitdaging hij het kiest. Het is de bedoeling dat kinderen iedere uitdaging 10 minuten vol houden, en zo iedere dag minimaal 10 minuten lezen. Op de bingo kaart vind je een plaatje met lezen met papa en mama. Lezen met een zaklamp, lezen onder de tafel, lezen met een vreemd accent enz enz. Kinderen kunnen een kookwekker gebruiken om de tijd bij te houden. Als de tijd om is, mag hij het bijpassende plaatje kleuren of er een sticker op plakken. Om het extra leuk te maken kan steeds na de tien minuten met je kind bespreken wat ze gelezen hebben en wat ze er van vonden. Het is natuurlijk de bedoeling om uiteindelijk alle plaatjes van de leesbingo weg te kunnen kruisen. Dan heeft je kind bingo!

Download hier onze knotsgekke, superleuke leesbingo!

Beweging met peuters en kleuters

Hebben jullie peuters of kleuters in huis? En wil je met ze bewegen in huis en de tuin? Dan is Monkey Moves online misschien leuk. Het in een online programma waar ouders en kids onder begeleiding van een gymleraar lekker in beweging kunnen komen. Jullie krijgen super leuke oefeningen met beeld. Meer informatie vind je hier

Knutselen met kinderen

Brooddeeg maken Dit heb je per kind nodig: (let op dit brooddeeg is niet eetbaar!)

  • 1,5 kopje bloem
  • 0,5 kopje water
  • 1 kopje zout
  • 2 eetlepels olie

Dit alles mogen de kids lekker zelf goed kneden en klaar is je brooddeeg!  Let op: Voor kleuters en peuters kun je het beste zelf het eerste deel goed kneden, anders wordt het een flink smeerboel. Wil je geleurd brooddeeg? Meng dan waterverf door het water voordat je de rest gaat mengen.

Creatie tip: Met brooddeeg kun je mooi vlechten. Bijvoorbeeld een leuke mand voor op de paastafel. Je kan ook de kinderen een houder maken voor een waxine lichtje laten maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een bloem. Nadat jullie er mooie dingen van hebben gemaakt, gaat het brooddeeg in de over om hard te worden. Het brooddeeg mag op 150 graden in de oven. Je hoeft hem niet voor te verwarmen, maar het moet er (afhankelijk van de dikte van jullie creaties) wel 1,5 uur in blijven. Na het bakken laat je het afkoelen in de gesloten oven.

Slijm maken met kinderen  Dit heb je nodig per kind:

  • Lenzenvloeistof (beetje nodig)
  • Doorzichtige hobbylijm (nagenoeg hele flesje nodig)
  • Scheerschuim (een flinke dot nodig)

Doe eerst bijna het hele flesje kinder hobbylijm in een mengkom, roer er met een spatel een flinke dot scheerschuim doorheen. Daarna voeg je steeds een beetje  lenzen vloeistof toe (let op dat je niet ineens te veel lenzenvloeistof er bij doet) En dan net zo lang roeren en kneden tot het goed door elkaar zit. Is het te slijmerig? Doe er dan wat lijm extra bij. Is het te hard? Doe er dan nog wat scheerschuim bij. Als het lekker aan voelt is het klaar en kunnen kinderen er heerlijk mee kneden en spelen.

Online naar het theater met kinderen

Als je een SmartTV hebt, kun veel theatervoorstellingen via YouTube of via een website op je tv bekijken met de kinderen. Natuurlijk is het geen echt theater, maar je kunt het wel leuk maken met  drinken en wat lekkers op de bank. Even een momentje samen zonder te denken aan wat er allemaal níet kan in deze periode. Zo kun je de theatervoorstelling van de Sprookjesboom op YouTube zien, en ook het theater Sonnevanck, wat veel kindertheatervoorstellingen maakt, heeft op haar website een aantal films van voorstellingen gezet die je gratis kunt bekijken. Deze en nog veel meer, gratis online theater voor kids vind je in de Go-Kids agenda.

En vond je een voorstelling nou tof... dan is het natuurlijk super om die - als de wereld weer bij het oude is - alsnog live in een theater te bekijken met de kinderen. Als die ergens bij jou in de buurt komt spelen natuurlijk.

Online naar het museum of de dierentuin met kinderen

Wist je dat veel musea in Nederland maar ook in andere landen virtuele rondleidingen (online rondleidingen) hebben? Bijna altijd zijn deze gratis. In de Go-Kids agenda staan een aantal kindvriendelijke musea die jullie met de kinderen via de computer kunnen bezoeken. Ook staan er een aantal links naar webcams van dieren in dierentuinen en kun je een bezoek brengen aan de Efteling via je computer. Tot slot kun je met je Smart TV gratis ook verschillende kinder- en familietheater voorstellingen bekijken. Bekijk de opsomming van alle online kinderuitjes in de Go-Kids agenda.

online naar de dierentuin

Opzoek naar een Go-Kids reporter

Ben jij tussen de 9 en 13 jaar en wil jij met je ouders en broertje of zusje een vlog maken over een actieve dag op de step bij pannenkoekenhuis Koeckers in Den Hout met als afsluiting een lekkere pannenkoek? Geef je dan op als Go-Kids vlogger!  Stuur een mailtje met je leeftijd naam adres en geef aan waarom jij met je gezin graag wilt vloggen over het steppen en eten bij pannenkoekenhuis Koeckers. Geef ook even aan hoeveel broertjes of zusjes je mee wilt nemen en hoe oud ze zijn.  Meer weten of lijkt het je wat? Kijk op https://go-kids.nl/breda/go-kids-breda-zoekt-een-blogger-of-vlogger

Steun de lokale ondernemer van de regio Breda

Lokale ondernemers hebben het erg moeilijk deze maanden. Wil je ze steunen? Koop dan nu een waardebon voor een gezinsuitje of familiediner later. Hier vind je een lijst met ondernemers die waardebonnen verkopen bij elkaar gezet. We vullen deze steeds aan dus houd hem in de gaten.