Koningsdag 2023

Iedere wijk en ieder dorp heeft zijn eigen Koningsdagviering. Overal zijn vrijmarkten en leuke activiteiten. Hieronder vind je linkjes naar de grootste activiteiten op Koningsdag in Breda, Oosterhout en Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom

Tips voor een geslaagde Koningsdag 2023

Om ervoor te zorgen dat jij en je kinderen optimaal van Koningsdag kunnen genieten, hebben we nog wat handige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Kom op tijd, dan heb je de meeste keus op de vrijmarkt
  • Neem voldoende kleingeld mee, je kunt immers niet pinnen op de vrijmarkt
  • Bescherm jezelf en je kinderen tegen de zon
  • Zorg voor een goed gevulde picknickmand voor een gezellige lunch in het park

Koningsdag Breda 2023

In het centrum van Breda begint de dag vroeg met een vlaggenparade van de Nederlandse Defensie Academie bij het Kasteel van Breda.

De toegang is gratis , maar je moet er wel tussen 9.00 en 9.45 naar binnen (alleen met geldige legitimatie) , want de parade begin stipt om 09:55 uur.

Verder is er in het Valkenberg park naast de vrijmarkt veel leuks voor kinderen. Zo staat er voor kinderen een gaaf springkussen, een draaimolen of wellicht spot je de ballonnenclown! 

Ook is het natuurlijk heerlijk om bij het T-Huis lekker te eten, drinken en genieten.

Meer info over de activiteiten in het centrum van Breda vind je hier.

Koningsdag Oosterhout 2023

Ook in Oosterhout is het feest. Het begin in het centrum rond 12 uur. Ook hier is zijn op verschillende plekken springkussens en leuke activiteiten voor kids! In het Slotpark Oost is de Vrijmarkt.

Kijk hier voor het hele programma in het centrum van Oosterhout.

Koningsdag Etten-Leur 2023

Ook in Etten-Leur zijn op verschillende plekken (kinder) vrij markten. Heel gezellig!

Kinderplein
Het Kinderplein is ook dit jaar op het Raadhuisplein. Het Kinderplein is bedoeld voor kinderen in de leeftijd tot 13 jaar, onder begeleiding van hun ouders uiteraard, en voor de verkoop van enkel tweedehands kinderspullen. Uiteraard zijn zaken als optreden met een muziekinstrument of zelfgebakken koekjes (door kinderen) verkopen, ook geen probleem.

Kijk hier voor het hele programma in het centrum van Etten-Leur.

Koningsdag Roosendaal 2023

In Roosendaal begint de Vrijmarkt om 7 uur in de ochtend. En hier geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. De Vrijmarkt is op het Tongerloplein, Kerkstraat en in de Molenstraat voor het Tongerlohuys. Om 18:00 uur is de markt afgelopen. Vanaf 13.00 uur zullen er verschillende activiteiten voor de kinderen zijn in de Molenstraat o.a. springkussens, sweeper, hindernisbaan. Op de Markt achter de Tullepetaon zijn nog enkele kermisattracties.

Kijk hier voor het hele programma in het centrum van Roosendaal

Koningsdag Bergen op Zoom 2023

In Bergen op Zoom is er dit jaar genoeg te doen. Kijk voor het actuele programma even op de site via de link.

Kijk hier voor het hele programma in het centrum van Bergen op Zoom.

 

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda

Heb jij leuke info of aanvullingen voor mij? Laat het weten via breda@go-kids.nl