Een verjaardag en een kinderfeestje voor ieder kind, dankzij Stichting Happy Hippo in Breda en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes landelijk.

Zoals een aantal van onze lezers/volgers in Breda misschien weten, ben ik Saskia Hardeman naast regiomanager van Go-Kids regio Breda, ook penningmeester van Stichting Happy Hippo. Met Stichting Happy Hippo maken we oa verjaardagsdozen voor kinderen van de voedselbank in Breda. Dit is heel dankbaar en leuk werk. In een verjaardagsdoos zit alles voor een leuke verjaardag zoals iets om te trakteren op school, slingers ballonnen, snoepgoed , pannenkoekenmix, een kado en knutselspullen om een leuke uitnodiging te maken of speurtocht uit te zetten. 

Maar hoe leuk is het om ook een kinderfeestje te kunnen vieren op een mooie (niet gratis) locatie?

Wist je dat er in Nederland meer dan 300.000 kinderen in armoede leven? En dat de ouders/verzorgers van deze kinderen geen (financiële) mogelijkheden hebben om voor hun kind een kinderfeestje met hun vriendjes te organiseren? Wij vinden dat deze kinderen net zo goed een kinderfeestje voor hun verjaardag verdienen. Want hun verjaardag moet ook een feestje zijn.

Met Stichting Happy Hippo helpen we regionaal kinderen in Breda met verjaardagsdozen en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes doet dat landelijk met het organiseren van kinderfeestjes. Maar hoe doen ze dat?  We vroegen het Renee Kranenberg, bestuurslid van Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Hieronder lees je haar verhaal. 

Hoe werkt Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes? 

Persoonlijk en samen met ouders/verzorgers/ hulpverleners regelen wij het hele kinderfeestje. De activiteit op locatie en natuurlijk ook eten en drinken voor de groep feestvierders. Alles op basis van de interesses en mogelijkheden van het kind en het gezin. En op een locatie in de buurt. Professionele hulpverleners die aan de gezinnen verbonden zijn dienen de aanvraag voor de jarige in op onze website. Vervolgens gaan onze Feest Coördinatoren aan de slag om in onderlinge afstemming een onvergetelijk feestje te regelen.De ouders hoeven dus niets te betalen. Wij faciliteren een compleet zorgeloos feestelijk feestje. Voor 8 kinderen en 2 volwassenen.

Waarom doen we dit?
Wij vinden dat 'Elk kind telt, ongeacht de financiële situatie'. Jarig zijn en je verjaardag vieren met je vriendjes hoort in Nederland bij kind zijn. Een kinderfeestje/ partijtje hoort bij onze tradities. Door dit te faciliteren kunnen ook de kinderen die het al lastig genoeg hebben toch meedoen. Zo kunnen zij ook weer genieten van en uitkijken naar hun verjaardag! Het geeft plezier, zelfvertrouwen, onderling begrip, mooie herinneringen en ervaringen. Tegelijk wordt het netwerk van de jarige en de ouders vergroot en versterkt. Het draagt positief bij aan groot worden.

Help Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes mee?
Wil jij voor jouw kind een feestje aanvragen? Of wil je vrijwilliger worden of een donatie doen zodat wij nog meer kinderen kunnen gaan helpen? Dat zou leuk zijn!

Kijk voor meer informatie op: www.uitgesteldekinderfeestjes.nl

Wil je meer weten over de Bredase Stichting Happy Hippo? En hoe je die kan helpen? Kijk dan hier 


TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda 

Ben jij op zoek naar een origineel en betaalbaar kinderfeestje thuis? Kijk dan eens op de website van Confetti per Mail