Makkelijke draaiboeken voor een kinderfeestje, hoe pak je dat aan? 

Een kinderfeestje organiseren is makkelijker als je goed bent voorbereid bent. Een handzaam en overzichtelijk draaiboek voor een kinderfeestje helpt daar bij. Maar wat moet er is zo een draaiboek voor een kinderfeestje staan?  In dit blog lees je tips! 

De voorbereiding van een kinderfeestje

Een kinderfeestje plannen begint met de jarige. Wat wil de jarige op zijn of haar feestje? Wat vindt de jarige leuk? Is hij of zij creatief of juist sportief of beiden? Als jullie samen hebben bepaald wat jullie ongeveer willen gaan doen, kun je naar de volgende stap. Bepalen wie je uitnodigt en waar jullie het feestje gaan vieren. Bij Confetti per Mail hebben ze diverse super leuke kinderfeestjes die je eenvoudig thuis of op een locatie zelf kunt vieren.  Het geheim zit hem in een makkelijk leesbaar draaiboek én een website die de kinderen tijdens het feestje begeleid! De feestjes zijn makkelijk in de voorbereiding en niet duur. Zo koop je al een compleet feest voor 10 kinderen voor €19,50! Er zijn verschillende thema's, er is vast voor elk kind iets bij! 

Bekijk de feestjes 

Draaiboek met handige checklist

Alle feestjes van Confetti per Mail hebben een draaiboek met handige checklist. Deze draaiboeken zijn per feestje zo samengesteld dat jij ze makkelijk en snel kan lezen.  Het zijn geen dikke boeken met overbodige info. Nee stap voor stap nemen de dames van Confetti per Mail je mee in de voorbereiding, de inkoop van spullen en de dag van het feestje zelf. De schrijvers van de draaiboeken zijn immers zelf ook moeders en ervaren kinderfeestjes vierders! Zij weten als geen ander wat je per sé weten voor en tijdens het feestje en welke informatie daarvoor nodig is. Hierdoor zijn de draaiboeken niet te lang en niet te kort! Op de dag van het feest neemt een kindvriendelijke website jullie mee door alle opdrachten en spelletjes van het kinderfeestje!

De basis van het draaiboek voor een kinderfeestje bestaat uit: 

  • Het kinderfeestje in het kort. Hier wordt kort en simpel uitgelegd wat het feestje inhoudt.
  • Een checklist. Hier vind je een overzicht van alle benodigdheden, de voorbereidingen die je al een tijdje van te voren kunt doen (zoals uitnodigingen sturen), de voorbereidingen die je 1 of 2 dagen voor het feestje doet (dingetjes uitknippen bijvoorbeeld) en de voorbereidingen nét voor het kinderfeestje start (computer klaarzetten en zo). Dit alles is in de vorm van een checklist, zodat je makkelijk kunt afvinken wat je al hebt gedaan.
  • De toelichting. Hier krijg je iets meer uitleg over bepaalde voorbereidingen en spelletjes tijdens het feest, die wellicht niet helemaal voor zich spreken. Zo heb je wat meer voorkennis: weet je hoe lang een hindernisbaan mag zijn, of wat je kunt doen om de kinderen te helpen als ze ergens niet verder komen, dat soort dingen.
  • Het feestje stap voor stap. Dit is één a4-tje die je tijdens het feest bij hand kunt houden. De rest van het draaiboek heb je dan niet meer nodig. Op dit blad staat stap voor stap aangegeven wat de kinderen gaan doen en wat je daarvoor nodig hebt. Als je bijvoorbeeld tijdens de voorbereidingen pen en papier hebt moeten klaarleggen, lees je hier dat je dat bij het volgende spel nodig hebt. 

Wat heb je extra nodig bij een een draaiboek-feestje? 

Alle feestjes zijn makkelijk in de voorbereiding. Dat geldt ook voor de benodigdheden want niemand zit er op te wachten op een waslijst aan dure benodigdheden voor een kinderfeestje. De meeste spullen voor deze feestjes heeft iedereen gewoon in huis of tuin. Natuurlijk kan het zijn dat je toch nog iets moet kopen, maar dat is nooit veel. 

In de draaiboeken lees je een handige toelichting op de spelletjes die de kinderen gaan spelen. Gelukkig zijn die erg kort want de beste en meeste uitleg lezen de kids zelf op de website van het kinderfeestje. In de toelichting lees je wat jij als ouder klaar kunt zetten en hoeveel ruimte de kinderen nodig hebben, de rest wijst zich vanzelf tijdens het feestje. 

Op de dag van het feestje neemt een unieke website (waar jij de toegangscode voor krijgt!) de kinderen mee langs alle spellen. Dat is, naast de korte draaiboeken wat de kinderfeestjes van Confetti per Mail zo uniek maakt. Ieder kinderfeestje heeft dus zijn eigen website. Op de dag van het feestje log je in (of laat de kids zelf inloggen) en de website neemt jullie stap voor stap mee langs alle spelletjes en opdrachten. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een computer met een internetverbinding. De kinderen zitten trouwens echt niet constant achter de computer hoor, ze worden van opdracht naar opdracht gestuurd. 

Voor welke leeftijd zijn de draaiboeken voor de kinderfeestjes?
Confetti per Mail heeft diverse kinderfeestjes voor verschillende leeftijden. Hoe ouder de kinderen worden hoe beter zelf zelf door de opdrachten op de website heen kunnen klikken.  Onze ervaring is dat de kinderen dat juist ook heel leuk vinden, het zelf de opdrachten kunnen lezen!  Kinderen die nog niet of nog niet goed kunnen lezen hebben wat hulp nodig maar dat wijst zich allemaal vanzelf als je het draaiboek hebt gelezen.

Meer info over deze feestjes