Verkleden, griezeltochten en langs de deuren. Halloween is een leuk griezelfeest voor kinderen. In dit blog geven we een overzicht van heel veel super leuke en spannende Halloween disco's, Halloween kinder wandelingen, Halloween spooktochten en nog veel meer.

DIY makkelijke Halloween schmink voor kids  

Willen jouw kinderen ook een spannende Halloween schmink als ze langs de deuren gaan?  Lees hier onze eenvoudige tips 

Kinder activiteiten tijdens Halloween 2019

Halloween adventure golf bij Brasserij Offcouse tm 31 oktober

Kom griezelen en indoor golf spelen bij Brasserij Offcourse Kom griezelen op de indoor adventure golfbaan van Brasserij Offcourse. Van 11 t/m 31 oktober is de hele golfbaan omgetoverd in een Halloween thema. Kom jij ook een spannend potje midgetgolfen? Kijk hier voor meer informatie

Halloween tocht en discozwemmen voor kinderen bij Warande op 25 oktober

Op vrijdag 25 oktober wordt het buitenpark van De Warande overgenomen door Halloween griezels. Je kunt niet door de toegangspoortjes maar moet een lange, spannende route over het park lopen om bij het zwembad te kunnen komen. Pas daar wel goed op, want daar lopen de engerds rond.. Tijdens een griezelige spooktocht jagen de skeletten, zombies en andere griezels je de stuipen op het lijf. Eénmaal in het zwembad aangekomen ben je helemaal veilig en kun je de adrenaline kwijt door lekker te gaan discozwemmen…. helemaal in de sfeer van Halloween natuurlijk!

Schrijf je snel in via deze link * Als je het ècht te eng vindt is er een escape… Je hoort vooraf een speciale code waarmee je de spokenverjagers in kunt zetten.

Spookavond bij Avontura Breda op 25 oktober 

Bij Avontura Breda is het spookavond op vrijdag 25 oktober tussen 19:00-21:30. Het is een spannende Halloween avond en kinderen kunnen spelen en griezelen! Kom verkleed en ontvang wat lekkers bij binnenkomst. Het hele speelparadijs is op deze spannende avond verduisterd. Kinderen mogen griezelen met Okke en Pi. Volwassenen zijn gratis en de kaartjes zijn vanaf nu te koop bij de receptie van Avontura Breda

Nacht van de Nacht legendejagers en weerwolven bij Wolfslaar op 26 oktober

Tijdens de Nacht van de Nacht in Breda wordt Wolfslaar het domein van gruwelijke weerwolven. Een gevaarlijke, maar unieke kans om deze demonen waar te nemen. Maar het is niet zonder risico! Blijf uit de handen van de weerwolven en hoor de verhalen aan van mysterieuze legendejagers ter plekke! Weerwolven maken de Nacht van de Nacht onveilig. Probeer deze nacht te overleven door gebruik te maken van je moed en gezond verstand. Noem het een spel. Beslist geen computergame, maar een levensecht, bloedstollend avontuur. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Beleef dit spannende avontuur met je eigen gezin! Kosten: kinderen vanaf 6 jaar: € 12,50 incl. lampion. Begeleiders € 2,50 p.p. Inschrijven kan eenvoudig via deze link en daar lees je ook de voorwaarden voor dit super spannende spel!

Halloween kindermiddag bij Reptielenhuis de Aarde op 30 oktober

Op 30 oktober zijn er bij Reptielenhuis de Aarde in Breda veel leuke Halloween kinder activiteiten , grime, glitter tattoo , een griezeldoos knutselen, hagedissen zenuwspel, buttons maken, contact met dieren, pompoen versieren en nog veel meer. Je betaald een kleine bijdrage per activiteit , maar alles gaat naar het goede doel! En onbeperkt popcorn, ranja, suikerspinnen en griezelsnoep. Komen jullie ook naar deze leuke Halloween kindermiddag bij Reptielenhuis de Aarde in Breda? Kijk hier voor meer info

Halloween voor kinderen bij de Koeckers op 31 oktober

Komen jullie met de familie gezellig op 31 oktober griezelen bij de Koeckers in Den Hout? Kom donderdag 31 oktober verkleed naar de Koeckers. Op deze dag is er een speciaal griezelmenu voor de kinderen t/m 12 jaar. Griezelpannenkoek met een ijsje na. Inclusief een gouden Koeckers dukaat en extra griezelverrassing. Reserveren is gewenst.

Halloween optocht voor kinderen Etten-Leur 31 oktober 2019

Evenals de voorgaande jaren, organiseren de wijkverenigingen van Etten-Leur Noord een grote Halloween-optocht voor groot en klein. Verzamelen bij parkeerterrein Brede school De Pijlervanaf 18 uur en vertrek 18.30. De spannende Halloween tocht gaat door de Schoenmakershoek en de Keen naar De Turfvaart waar een kampvuur en wat lekkers is voor iedereen. Deelname is gratis! Doe jij ook mee? Route Halloween optocht Etten-Leur: Gruiterstraat, Schippersstraat, Hovenierstraat, Oversteek door park naar Landjuweel, Leurse dijk, Havenkom, Geerkade, Spletting, Kouwelaarsbrand, Moerlaken Oversteek Rijsdijk naar Westerpolderpad.

Beleef Halloween bij de Mosten van 30 oktober tot 3 november 2019

Het is deze dagen extra gezellig bij de Motsen. Voor de volwassenen worden aan de bars gepaste drankjes en hapjes geserveerd. Kinderen kunnen fijn buiten spelen bij de Mosten. Ook de speurneuzenwandeling is nog steeds elke dag vrij toegankelijk.

Bij het klimpark kun je ook Halloween klimmen van 31 oktober tot en met 3 november, kijk hier voor het Halloween klimmen

Vanaf woensdag 30 oktober zal de nieuwe Jungle Kids-Zone geopend zijn. Een vrij toegankelijke binnenspeeltuin waar de kids zich kunnen uitleven bij goed en slecht weer. Aanpalend kunnen de ouders in alle rust bijkletsen de gezellige zaal. Kijk hier voor meer informatie

Halloween rijdag stoomgroep zuid op 2 november (gratis)

Op zaterdag 2 november van 16.00 uur tot 18.00 uur organiseert de stoomgroep zuid een najaars rijmiddag op het clubterrein in Breda (Reeptiend 23, 4836 AT, Breda)! Tijdens de Halloween rijdag rijden de locomotieven door het donker. De baan is verlicht met lampionnetjes en er zijn vuurkorven om warm te blijven. Er zal gereden worden met stoomlocomotieven op verschillende banen. Ook is er (voor kids) gelegenheid om mee te rijden met de stoomlocomotieven. Klik hier voor meer informatie

Vrolijke Halloween activiteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Oosterhout op 2 november

Bij het MEK in Oosterhout is 2 november een dag in het teken van Happy Halloween!! Kinderen kunnen een aantal gratis activiteiten doen zoals spinnen zoeken en een bezem race. Voor andere activiteiten betaal je een kleine bijdrage voor de materialen. (pompoen uithollen en Halloween knutselen) Kijk hier naar alle facebook evenementen op Go-Kids Breda

Spokerijen bij de Koeckers (met legendejagers) op 9 november

Beleef een spannende Halloween tocht met legendejagers. Op 9 november maken jullie kennis met de legendes en sagen van de streek op een manier die jullie je nog lang zullen herinneren. Ontmoet spoken en geesten in levende lijve. Ontdek de roversbende die deze streek onveilig maakte en vooral... ervaar hoe behekst de streek is!

Kinderen onder de 16 jaar mogen uitsluitend mee onder begeleiding van een volwassene boven de 25 jaar.  Opgeven kan via deze link

Halloween, waar kom dat eigenlijk vandaan?  

We vieren Halloween op 31 oktober. De naam "Halloween" is afgeleid van All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar. 

De Kelten geloofden dat op Halloween de geesten van de gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Later is deze traditie vermengt met andere tradities en nu vieren we op 31 oktober op onze manier Halloween in Nederland. 

Kinderen verkleden zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan vaak snoepjes.