Hoe gaan we om met de corona maatregelen? 

De strengere maatregelen waren wel verwacht, maar ook wij hebben in spanning naar de persconferentie van 13 oktober gekeken. Het is heel jammer dat deze nieuwe maatregelen nodig zijn en maatregelen midden in de herfstvakantie gelden, maar het is gewoon niet anders. 

We hebben te maken met een bijna lockdown en dat betekent dat het 'normale' leven weer flink beperkt wordt. Gelukkig blijven de scholen vooralsnog gewoon open. De grootste verandering is natuurlijk de sluiting van de horeca en dan hebben we het niet alleen over de lunchrooms, café's en restaurants, maar ook de horeca van bijvoorbeeld een indoor speelparadijs of het museum. Deze zijn vanaf 15 oktober allemaal voor 4 weken gesloten. 

Wel of niet erop uit met kinderen tijdens corona?

De horeca is dicht, maar een aantal andere familie uitjes zijn beperkt open. En dat zet ons voor een dilemma: moet je er nu wel of niet gebruik van maken? Wij hebben er over nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen dat we de lokale ondernemers die wel open mogen blijven, willen blijven steunen. Ze zijn niet voor niets nog open en vormen, als je je aan de maatregelen houdt, geen bedreiging. En kinderen kun je bijna niet alleen maar binnen houden. Dus wij gaan ons best doen om jullie op de hoogte te houden en te voorzien van tips over hoe je op verantwoorde wijze met je kinderen iets kunt ondernemen, ook in deze tijd van corona. En de lokale ondernemers hebben ons juist nu hard nodig.

Van afhaal mogelijkheden tot verantwoord iets leuks doen met je kind, wat mag en kan blijven wij promoten. 

Steun de lokale horeca, het is #afhaalmaalTIJD

Tijdens de vorige lockdown hadden veel horeca ondernemers afhaalmogelijkheden en bezorgdiensten. Deze alternatieven worden nu ook weer aangeboden en wij zullen als Go-Kids deze horeca ondernemers hierin ondersteunen en jullie wijzen op de 'nieuwe' mogelijkheden die ze de komende tijd aanbieden. We hopen dat de horeca na 4 weken weer open kan en dat we de feestdagen in december in de horeca kunnen vieren. Laten we de horeca zoveel mogelijk steunen door eens vaker wat vaker af te halen en online te bestellen bij je favoriete horeca gelegenheden. We hebben alvast wat tips:

  • Bestel een fantastische High Tea voor thuis bij The Cake Room (kan ook in Horror thema tot einde oktober). KIJK HIER 
  • Bestel de lekkerste pasta's bij de Pasta Kantine Breda KIJK HIER 
  • Bestel op vrijdag, zaterdag of zondag een pannenkoek bij De Koeckers KIJK HIER  
  • Bestel op vrijdag, zaterdag en zondag heerlijke familie gerechten bij Huis ten Bosch KIJK HIER
  • Op zaterdag en zondag en in de herfstvakantie ook op andere dagen, kun je "Koek en Zopie" halen bij het Smokkelaartje KIJK HIER
  • Bij Dennenlucht kun je een heerlijke knapzak voor tijdens jullie wandeling kopen en een Sinterklaasbox. KIJK HIER
  • In Etten-Leur is een fantastisch initiatief van verschillende horeca KIJK HIER voor ThuisTafelenEttenLeur

Bij Brasserij Offcourse kun je de hele herfstvakantie Halloween golf spelen van 12 tot 19 uur en ook zij hebben take away gerechten! KIJK HIER

Go-Kids steunt de ondernemers in de recreatiebranche

Als Go-Kids voorzien we (groot)ouders van leuke tips voor regionale kinderactiviteiten, maar we staan natuurlijk ook klaar voor ondernemers in de recreatiebranche en dat blijven we ook doen waar dat mogelijk is.  We blijven je dus voorzien van leuke tips en uitjes, ook in deze herfstvakantie, maar we verzoeken je wel om alerter te zijn en vooraf te checken of er voor jouw uitje nieuwe maatregelen zijn en of het bedrijf nog volledig geopend is en wat de bezoekersaantallen zijn. Uiteraard reserveer je vooraf online en houd je je aan de algemene, maar ook bedrijfsspecifieke maatregelen. We willen natuurlijk allemaal dat alle bedrijven die ons plezier laten beleven zolang mogelijk 'normaal' open kunnen blijven. 

Het is flink doorbijten voor ons allemaal, maar een uitje minder overleven we wel, maar voor ondernemers ligt dit wel anders. Laten we dus ons gezonde verstand gebruiken, samen vechten tegen corona en een complete lockdown proberen te  voorkomen.