De leukste spellen die je buiten kunt spelen in de zomer.

De zomer is nog niet voorbij. Nu dat we nog warme dagen krijgen is het belangrijk om het beste eruit te halen. Heb jij een tuin? Dan kun je mooi gebruik maken van de ruimte zodat de kinderen hun energie lekker kwijt kunnen. In de achtertuin kunnen kinderen namelijk leuke spellen spelen of activiteiten doen. De kunst is om kinderen de tools en ideeën te geven om plezier te kunnen hebben. Heb jij even geen ideeën meer? En kun je wat tip gebruiken voor spelletjes die jouw kinderen kunnen spelen? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. 

 

Bordspellen aan de picknicktafel

De tuin is de plek waar jij als ouder, maar ook de kinderen gebruik van willen maken. Het is lekker dichtbij huis en daarom ook makkelijk om even te genieten van het warme weer. Gezien de volwassenen vooral aan de tuintafel zitten is het fijn als de kinderen ook een eigen plek hebben. Het is dan handig om een picknicktafel voor de kinderen aan te schaffen. De kinderen kunnen deze tafel gebruiken om los te gaan met hun artistieke creativiteit. Het is dan leuk als je wat tekenspullen, kwasten, verf en genoeg papier aanschaft. Ze kunnen dan alles tekenen of schilderen wat er in hun fantasie opkomt. Hiernaast kunnen zij ook samen genieten van een leuke puzzel. Andere spellen zijn natuurlijk ook goede ideeën. Denk maar aan Vier op een rij, Dokter bibber of een ander spel naar keuze. Gezien veel kinderen van voetbal houden, kunnen ze ook helemaal blij worden van een voetbaltafel. Deze tafels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en formaten. Voordat je een keuze maakt is het goed om eerst rond te kijken. 

 

Actieve spellen

Als je het mogelijk wilt maken dat de kinderen in de tuin kunnen genieten van een potje voetbal, dan is het raadzaam om te kiezen voor een buiten tafelvoetbal. Deze tafels zijn namelijk van materiaal gemaakt wat ervoor zorgt dat het bestendig is tegen slechte weersomstandigheden. ze kunnen ook het hele jaar door buiten blijven staan. Het jaar erop kunnen de kinderen dus gewoon weer in de tuin mee spelen. Een laatste tip die we willen meegeven is dat de kinderen Twister kunnen spelen. Dit is een zeer actief spel waarbij de kinderen ongetwijfeld in een deuk zullen liggen.

 

Kortom, kun je ervoor kiezen om een picknicktafel in de tuin te plaatsen. Zo hebben de kinderen een eigen plek waar ze bordspellen kunnen spelen of creatief kunnen zijn. Daarnaast is het hebben van een tafelvoetbal voor de tuin of het spelen Twister ook een goede optie.