De Kinderboekentuin is de leukste kinderboekenwinkel van de Belcrum in Breda.

Je hebt hier keuze uit heel erg veel boeken. Annelies, eigenaresse van deze winkel kan je perfect helpen en adviseren.
Voor iedere vakantie komen hier de leukste tips te staan per leeftijdscategorie. 

Wil je een boek kopen of bestellen? Neem dan even contact op met De Kinderboekentuin. 
Of kom met de kids naar De Kinderboekentuin, de kids zullen het een fantastisch uitje vinden.
Tip: houd ook de agenda in de gaten, er worden geregeld leuke dingen georganiseerd of er worden boeken gesigneerd in de winkel.

Speelhuislaan 80 in Breda.
Tel: 076 7370099

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

De Kinderboekentuin
Meer weten

De Kinderboekentuin

Speelhuislaan 80, Breda

De gezelligste kinderboekenwinkel van Breda bekijk

 

Voorjaarsvakantie boekentips 2024 voor verschillende leeftijden.

Leeftijd: 0-3 jaar

Waar is de draak? 2+
Drie niet al te slimme ridders gaan voor de koning op zoek naar een draak. Ze weten alles over draken, en zijn tot de tanden toe bewapend. Nu moeten ze hem alleen nog vinden. Met een kaars in de hand gaan ze op zoek in de donkere nacht. Al snel vinden ze iets wat heel erg veel op een draak lijkt… Ten aanval! Voor echte daredevils, spannend boek.

's Nachts als jij slaapt 2+
's Nachts als jij slaapt' is een groot formaat, superstevig flappenboek op rijm voor kleuters, van topillustrator Ingela P Arrhenius. Het rijmende verhaaltje gaat over alle belangrijke beroepen die worden uitgeoefend als de meeste mensen al lekker in bed liggen. Perfect om voor te lezen voor het slapengaan, zodat elke peuter kan dromen over de verse broodjes die gebakken worden en de treinen die blijven rijden terwijl zij heerlijk onder de wol liggen.

Fee en de rommel 3/4+
'Fee en de rommel' is een vrolijk boek over oude troep, over carnaval, en over van alles dat gewoon kan, ook al dacht je van niet.

Leeftijd: 4-6 jaar

Leren lezen met de Zoete Zusjes- Leeskoffer met 3 boekjes - eind groep 2 6/7 jaar
Leer lezen met Saar en Janna in drie boekjes op verschillende niveaus. Drie originele Zoete Zusjes-avonturen…

Leeftijd: 7-10 jaar

Maksie 7/8
Maksie is een hondje. Een klein, schattig hondje. Tenminste, dat vinden oude dametjes die hem graag mee…

Punkertje 7/8
'Punkertje' is een verhaal van Erik van Os en Elle van Lieshout over een piepklein maar niet over het hoofd te zien personage dat je onmiddellijk in je hart zult sluiten.

Wonka 8+
Een nieuw verhaal gebaseerd op de film Wonka van Warner Bros Pictures. Geïnspireerd op Sjakie en de chocoladefabriek…

Ronnie De Roerdomp en het geheim van het moeras 9+
Suus is gek op vogels en gaat vaak naar het moeras vlak bij huis om ze te bekijken. Op een dag raakt ze tot haar grote verbazing bevriend met een pratende roerdomp. Daardoor moet ze denken aan de verhalen van haar dementerende oma, die vaak stemmen in het moeras hoorde. Suus stuit op een eeuwenoude legende die iets met de eenzame Ronnie te maken lijkt te hebben. Intussen probeert ze de mopperende roerdomp aan een roerdompe te helpen en hem de ogen te openen voor de wereld en de vogels om hem heen.

Leeftijd: 11+ jaar

Patina 11+
Patina, of Patty, is niet zoals de andere meiden uit haar klas. Haar vader is overleden en haar moeder heeft suikerziekte. Nu zijn zij en haar zusje ook nog een bij hun peetouders gaan wonen, en moet Patty wennen aan een nieuwe, elitaire school.

Maar Patty heeft een talent: ze kan heel hard rennen. Ze komt in een hardloopteam waar het niveau erg hoog ligt. Als de druk stijgt, raakt Patty steeds vaker gefrustreerd, maar de coack wil geen slechte verliezer in zijn team hebben. En nu wil de coach dat Patty gaat rennen in een estafette, waar ze goed moet leren samenwerken. Hoe gaat ze dat in hemelsnaam doen?

Umbrador 11+
Jinna is wees en draagt een geheim met zich mee: ze heeft geen schaduw. Ze woont in huis bij een verschrikkelijke tante die haar het leven behoorlijk zuur maakt. Gelukkig heeft Jinna Scharrie, haar trouwe hond van wie ze zielsveel houdt.

Kerstvakantie boekentips 23/24 voor diverse leeftijden!

Leeftijd: 0-3 jaar

Eend zegt MIAUW

Eend zegt Miauw

WOEF! zegt Hond. BOE! zegt Koe. TOK! zegt Kip, en Eend zegt MIAUW! Doet Kleine Eend dat wel juist? Zeg alle geluiden vrolijk mee terwijl de dieren Eend vertellen hoe het moet.

Familie kat 3+

familie kat

  • Familie kat viert samen Kerstmis, Lucy Brownridge: Open de keukenkastjes, potjes en laatjes en help de kattenkinderen met het bakken van allerlei lekkers. Gluur door de raampjes van de huizen in het dorp terwijl de katten op een besneeuwde avond kerstliedjes zingen. Ontdek jij de muisjes die in het huis van Familie Kat verstopt zitten? Tel af naar Kerst met dit hartverwarmende boek met meer dan 140 luikjes.


    Boer Boris 2+

boer boris

  • In 'Boer Boris en de sneeuwpop' beleven Boer Boris en de rest van de boerderij een onvergetelijk winteravontuur. De hele boerderij is in de feeststemming wanneer de velden vlak voor kerst bedekt worden met een prachtige witte deken. Het sneeuwt! Boer Boris, Sam en Berend bouwen natuurlijk een sneeuwpop. Ze geven hem een neus en dopen hem Bob. Maar helaas, de sneeuw smelt uiteindelijk ook weer, en dat is het trieste vooruitzicht van die arme sneeuwpop Bob. De drie zetten alles op alles om Bob te redden. Maar plotseling worden hun gedurfde plannen verstoord door een vliegende arrenslee...

Leeftijd: 4-6 jaar

Niemand die ons ziet

niemand die ons ziet

Vrolijk en speels prentenboek over verstoppertje spelen.

Lotje verveelt zich. ‘Oma,’ vraagt ze, ‘zullen we verstoppertje spelen?’ Lotje en haar vriendjes zijn goed in verstoppen, maar oma is ook goed in zoeken. Waar ze zich ook in huis verstoppen, of dat nou in de kast onder de trap, achter de gordijnen of in een kist op zolder is, oma vindt hen elke keer. Daarom probeert Lotje het slimmer aan te pakken: wat als ze zichzelf bijvoorbeeld nou eens in dezelfde kleur als de keukenmuur schildert, zou oma haar dan nog steeds zien…?

Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen? 4+

hoe komt de kerstman door de schoorsteen

  • Hoe komt de kerstman door de schoorsteen? Mac Barnett: Elk kind vraagt zich weleens af: hoe komt de Kerstman eigenlijk door de schoorsteen? Ontdek het grappige antwoord op deze eeuwenoude vraag in het prentenboek 'Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen', van gouden duo Mac Barnett en Jon Klassen (bekend van o.a. 'De wolf, de eend en de muis'). Het humoristische, gortdroge prentenboek is perfect om de feestdagen mee in te luiden. Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op. Krijgt de Kerstman een duwtje van de rendieren? Gaat hij met zijn hoofd eerst, of met zijn billen? En wat als je geen schoorsteen hebt? Draagt hij een nachtkijker om binnen te navigeren zonder zich te stoten?

Saar en Bram 5/6 jaar

saar en bram

  • Saar en Bram op zoek naar de Ster, Govert Schilling: Saar en Bram luisteren elke avond naar de mooie verhalen van hun opa. Hun lievelingsverhaal gaat over de Ster van Bethlehem. Op een nacht glippen ze de stal uit om de ster te zoeken, maar ze raken verdwaald. Onderweg horen ze van andere dieren die ze tegenkomen allerlei verhalen over de ster. Volgens de een is de ster ontploft. Volgens de ander zijn het twee planeten vlak bij elkaar. Een derde beweert dat het een komeet is. Daardoor gaan Saar en Bram twijfelen. Bestaat de ster wel echt? Dan zien ze iets aan de hemel flonkeren…

Midwinternacht 5/6/7 jaar

Midwinternacht

  • Midwinternacht, Rick de Haas: Oma heeft zin in kerst en is druk met de voorbereidingen voor het diner. Het is de eerste kerst zonder opa en ze voelt zich alleen. Haar familie komt die avond logeren, maar waar blijven ze? Ze zijn veel te laat! Gelukkig is oma niet helemaal alleen, want er wonen ook vijf spookjes in het huis. Ze willen iets voor oma doen, en ze verzinnen een plan: ‘Als die familie niet op komt dagen, dan doen wij toch net of we die familie zijn?’ Maar ze weten niet dat oma een kerststalletje op de plaats van de familiefoto’s heeft gezet. Verkleed als herders, en met een paar schapen, bellen ze bij oma aan. Als de familie eindelijk komt, verdwijnen de spookjes. Maar de schapen? Die blijven nog eventjes.

Sneeuwkoningin 6+

sneeuwkoningin

  • De Sneeuwkoningin, Bette Westera: Het tijdloze en betoverende avontuur 'De sneeuwkoningin' van sprookjesverteller Hans Christian Andersen blijft tot op de dag van vandaag de verbeelding prikkelen. In een slimme raamvertelling geeft Bette Westera haar eigen draai aan de klassieker en neemt ze lezers mee in het avontuur van Arne en Janna, beste vrienden die uit elkaar worden gedreven. Wanneer Arne ontvoerd wordt door de wrede Sneeuwkoningin, is Janna vastberaden om hem te redden en begint ze aan een gevaarlijke reis naar het ijzige paleis van de Sneeuwkoningin. Onderweg ontmoet ze kleurrijke personages en ontdekt ze de ware kracht van liefde en vriendschap.

Leeftijd: 7-10 jaar

Kerstwens 7+

Kerstwens

  • De Kerstwens, Katherine Rundell: Het is kerstavond en Theo is alleen thuis met zijn oppas wanneer hij een vallende ster uit zijn raam ziet. Hij doet gauw een wens: had hij maar een paar vrienden om hem gezelschap te houden. Enkele momenten later komt de kerstversiering in de boom tot leven en breekt de hel los…

Maantje7+

maantje

  • Maantje en het kerstfeest van de dieren, Sjoerd Kuyper: Maantje gaat naar Suriname! Met haar vader en haar moeder en met oma. Ze gaan kerstfeest vieren bij oom Albert en tante Cynthia. In het zwembad. In de zon. Het wordt het mooiste kerstfeest van de wereld. Zeker weten. Er is maar één ding jammer: nu is poes Ninnoc twee weken lang alleen thuis, in Nederland. Ze krijgt eten en drinken van de buren, maar zonder Maantje is ze toch heel eenzaam. Als je alleen thuis bent, denkt Maantje, kun je zielig op de vensterbank gaan zitten miauwen, maar je kunt ook … een feest geven. Met alle dieren uit de straat en uit het bos. Zelfs de sneeuwuil komt. Maantje ziet het helemaal voor zich. Ze bedenkt wat er gebeurt op het feest en wat ze bedenkt, vertelt ze aan mama en papa en oma en oom Albert en tante Cynthia. Het is allemaal verzonnen natuurlijk. Of toch niet? Als ze thuiskomt, vindt ze op de vloer voor de kachel ...

Grompus 8+

Grompus

  • De Grompus, Alex T. Smith: Geïnspireerd door de Krampus met een vleugje van de Grinch heeft Alex T. Smith een verrukkelijk chagrijnige mopperkont bedacht, die, als zijn favoriete spruitjes zijn uitverkocht, maar één ding wil: Kerstmis stoppen. Dus gaat hij op weg naar de Noordpool om de Kerstman een lesje te leren. Het vervolg is een avontuur dat zich niet laat navertellen, maar dat je moet lezen. Keer op keer. En niet alleen rond Kerstmis.

Leeftijd: 11+ jaar

De Zeven Sleutels, deel 1 en 2

de zeven sleutels

Een avontuurlijk en fantasierijk debuut over een mysterieus reisgezelschap!

Kobold de dwerg is in het bezit van een mythische sleutel, de eerste van de zeven. Hij weet dat deze sleutels de poorten openen naar precies dat waar zijn familie al eeuwenlang naar smacht: de schat van de meedogenloze Roverkoning. Maar de zeven poorten kennen zeven bewakers en alleen zal hij die nooit kunnen verslaan, dus lokt hij zes reizigers naar zijn herberg om hem te vergezellen.

Een schimmige zakkenroller, een oude spinster met een geheimzinnige gave, een pratende vos, een koorddanseres zonder naam, een meisje met sproetjes en een jonge speeldoosjesmaker die wel heel verliefd naar haar kijkt. Onwetend van wat hun te wachten staat, en allemaal met hun eigen geschiedenis en hun eigen doel, smeken ze Kobold om mee op reis te mogen, hoe groot het gevaar ook is…

Het pad van de Roverkoning is het eerste deel van de duologie De Zeven Sleutels. Een spannend en mysterieus fantasieverhaal voor jong en oud over de kracht van hebzucht, vriendschap en de moed die nodig is om je eigen demonen te verslaan.

Tom Rijpert begon al jong met het vertellen van verhalen. Hoorspelen op cassettebandjes maakten plaats voor een videocamera, en filmpjes met Lego-poppetjes en vrienden leidden tot een carrière als regisseur. En toen borrelde er ineens een verhaal in hem op dat zich perfect leende voor een boek. Hij kon niet anders dan het opschrijven en zo ontstond De Zeven Sleutels.

 

Wil je een boek bestellen? Neem dan even contact op met De Kinderboekentuin. 
Of kom met de kids naar De Kinderboekentuin, de kids zullen het een fantastisch uitje vinden.
Tip: houd ook de agenda in de gaten, er worden geregeld leuke dingen georganiseerd of er worden boeken gesigneerd in de winkel.

Speelhuislaan 80 in Breda.
Tel: 076 7370099

 

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen ? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda

Log In