Nationale Molendag met kids, regio Breda

Willen jullie eens een molen van binnen bekijken? Dan is Nationale Molendag een prima gelegenheid. Deze dagen zijn honderden wind- en watermolens verspreid over het gehele land geopend voor het publiek en meestal gratis toegankelijk.

Dit jaar valt de Nationale Molendag op zaterdag 14 en zondag 15 mei en tijdens deze dagen draaien en malen meer dan 900 molens. Jullie zijn van harte welkom op een molen in de buurt. Op veel molens worden die dagen rondleidingen gegeven of worden er lekkere pannenkoeken gebakken van molenmeel.

Voor de allerkleinste kids ligt op elke opengestelde molen een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee kinderen de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. De Hollandsche Molen beloont de mooiste kleurplaat met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Via deze link zie je alle molens uit de regio die mee doen.

Veel plezier!

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda 

 

Foto: molen De Korenbloem uit Ulvenhout Bron Facebook Help jij de wieken van deze molen behouden bekijk dan Facebook