Nationale Bijentelling

Nationale Bijentelling

Nationale Bijentelling 2019

Op 13 en 14 april organiseert Nederland Zoemt voor de tweede keer de Nationale Bijentelling. Kom je ook in actie voor de wilde bij?

Wat zoemt er in jullie tuin?
Denk jij bij ‘bij’ aan een vriendelijk geel-zwart insect? Dan weet je vast niet dat er in Nederland bijna 360 soorten wilde bijen voorkomen. Wij willen graag weten waar ze wonen en met hoeveel ze zijn zodat we ze beter kunnen helpen.

Doe mee!
Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. We nemen je stap voor stap mee bij het herkennen van de 20 bijensoorten die je eind april in je tuin kunt tegenkomen.

Waarom bijen tellen?
De helft van alle bijensoorten is bedreigd. Ook voor ons heeft dit grote gevolgen. 80% van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek.

Schrijf je hier in voor de nationale bijentelling 

Kinderboerderij Parkhoeve Noord

Bijen tellen en bloemzaadbommen maken! 13 april => van 13.30 tot 14.30 uur. Deelname Gratis
Kinderboerderij Parkhoeve, Tussen de Dijken 101 Breda (Noord)TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda (je ontvangt max 5 vakantie nieuwsbrieven per jaar)